Hard werken, een beetje ambitieuze ondernemer draait zijn hand er niet voor om. Op zijn tijd is het lekker om even gas te geven en dingen van de grond te krijgen. Het gaat mis als hard werken een overlevingsgevecht is. Waarin je steeds het gevoel hebt dat er veel te doen is en het niet oplevert wat je ervan had verwacht.

 

Uit het oog verliezen wat echt belangrijk is

Je holt achter de feiten aan, kunt slecht ontspannen en bent bezig met een race tegen de klok, waardoor alles wat je doet leeg en zinloos lijkt. Tijd en ruimte om te spelen, te zingen of wat dan ook in het ondernemen... is er wel, als je heel eerlijk bent... maar jij kunt je daar niet aan overgeven. Alsof je uit het oog bent verloren wat belangrijk is en vastzit in het ritme van keihard werken.

Je hoofd schiet op hol en je ego tettert in het rond

Welkom in de wereld van HOOFDtijd. De tijd waarin je inschiet als je alles vanuit je hoofd probeert te realiseren. Je ego draait op volle toeren en je brein blijft aan staan. Als je in de HOOFDtijd zit ben je vooral bezig met het verleden of de toekomst en het lukt je niet om in het HIER EN NU te blijven. Een gesprek van gisteren wat niet zo lekker liep met een klant, giert steeds door je hoofd. Of je vraagt je constant af waar je business heen moet, wat je moet doen en wat er allemaal kan gebeuren. Je bent in ieder geval niet bij het NU.

Als ik nou eerst....

Met deze HOOFDtijd aanpak wacht je op een betere tijd. "Als je nou eerst..." Of "Morgen dan..." Druk zijn is toch een prima middel om al die emoties te onderdrukken en gevoelens weg te stoppen? Heerlijk rustig hoor, je bent zo druk dat je de berichten van je innerlijk niet meer hoort en er ook niet mee aan de slag hoeft. Dus hup die agenda vol stoppen, omdat het gevoel van hard werken je ergens toch ook een voldaan gevoel geeft. Je bent tenslotte wel druk bezig geweest. Of niet dan?

Is het niet tijd om te stoppen met hard werken?

Oke, harde werker... zie je dat je jezelf voor de gek zit te houden. Dat HOOFDtijd een uitnodiging is om te zakken naar je HART? Om ruimte te maken voor HARTtijd? Zodat je de inspirerende stem kunt horen van je ziel of van het Universum. De mooie stem die je influistert dat het genoeg is geweest voor vandaag en het tijd is om te ontspannen. Die je vertelt dat geluk niet te vinden is in hard werken, maar dat je dit juist vindt in een lange wandeling in het bos of als je simpel tuurt over een sloot in de polder. Dat de uitnodiging is te stoppen met het zoeken naar voldoening in al die uitputtende inspanningen.

Hoe voelt HARTtijd?

Wanneer zit je in HARTtijd? Als je in het moment kunt leven. Als je je gelukkig en voldaan voelt. Als je hulp krijgt uit je innerlijk en je het stemmetje hoort. Als je gericht bent op wat je écht belangrijk vindt en je de vrijheid voelt om alles als een uitnodiging te zien. Als je in HARTtijd bent dan ben je je bewust van je diepliggende IK en elke ervaring verbindt je sterker met wat je het allerliefste wil gaan doen... en daar hoef je ook geen moeite te doen hoe je daar komt. De Inspired actions komen bij je binnen. Acties die je met je hoofd niet bedacht krijgt. Zodat je in contact komt met je intuïtie en voelt dat dit de bedoeling is.

Je hebt het niet eens in de gaten, omdat je hard werkt

In jouw binnenste weet je dat je verlangt naar HARTtijd. Jouw hectische leven zorgt ervoor dat je het contact met jezelf bent kwijtgeraakt. Een zonsondergang, het eerste sneeuwklokje... je raast eraan voorbij. Je ziet het niet eens, omdat je in HOOFDtijd zit. Druk bezig met alles wat je volgens jouw hoofd moeten doen.

Klopt het wat je denkt?

Ga terug naar de bron, want jouw harde werken reis heeft zijn eindpunt bereikt. Echt... Als je doorgaat met het ondernemen vanuit HOOFDtijd, ga je een zware tol betalen. Jouw business, de klanten die je aantrekt en de hoogte van je bankrekening zijn het resultaat van jouw aanpak. En op dit moment geloof je dat door hard te werken het succes jouw kant op komt. Maar kijk eens goed, werkt dit ook? Of put je jezelf uit en is er bijna geen tijd voor je gezin of vrienden?

En jij kiest, ga je hiermee door of ga je jezelf de ruimte geven om te vertoeven in HARTtijd? Waarin dingen ontstaan en je inspired acties inzet? En je juist de dingen doet die belangrijk voor jou als persoon zijn, maar ook voor je business?

Business Walk en Talk

Als je merkt, JA, dit wil ik. Loop dan mee tijdens een Business Walk & Talk. Zeker als je voelt dat er meer in jou & je business zit en het er nu niet uitkomt. Want hard werken is hartstikke handig, maar wil je werkelijk succesvol worden… dan loert er een andere uitdaging naar je. Het is tijd om elke overtuiging over jezelf, over wat je kunt en waarom je hier op de aardbol bent…  aan te kijken om te zien welk patroon jou op dit moment tegenhoudt. En dat kan als je naar HARTtijd gaat. En ik beloof je dat deze Business Walk & Talk jou daar gaat brengen. Loop je mee?

Zorg voor jezelf door te lummelen en niks te doen

Ik gun je namelijk HARTtijd door in de tuin te zitten en niks te doen. Of als je daar zit, dat je niet druk bezig bent in je hoofd of je dit wel verdient en niet beter.... dit of dat... kunt gaan doen. En je weer in HOOFDtijd schiet. Geniet van het madeliefje in het gras of de zon die door de bomen schijnt. Omdat je nooit weet waar het vertoeven in deze tijd je heen leidt. Dus wat kun je doen om vandaag HARTtijd in te zetten en je hoofd tot bedaren te brengen? Al is het nog zo klein, doe het en laat je verrassen.