– Danielle Riemersma –
“Als je wilt groeien, dan moeten jij en jouw bedrijf daarvoor klaar zijn”
JA, ik wil groeien met mijn bedrijf
Opeens bevond ik mij aan de andere kant van het ondernemerssucces

Het was de avond voor Kerst en ik was middenin de nacht nog aan het werk om een deadline te halen. Mijn bedrijf groeide als een tierelier, alleen was ik op dat moment doodongelukkig met mijn bedrijfssucces. Het was de zoveelste keer dat ik zo keihard aan het werk was. Ik had totaal geen regie meer over mijn bedrijfsgroei en de ondernemersvrijheid was al helemaal nergens te bekennen!

Aan de buitenkant zag mijn bedrijf er geweldig uit. Mijn klanten waren grote online ondernemers. Alleen ik raakte oververmoeid van het harde werken en het alles zelf willen doen. Ik probeerde uit alle macht iedereen tevreden te stellen en werkte soms tot diep in de nacht om alles voor elkaar te krijgen.

Ik besloot dat het anders moest
Dit wilde ik niet meer en ik kon het ook niet langer volhouden

Uiteraard hield ik dit niet vol. Ik probeerde alles zelf op te lossen. Door de tijdsdruk ging ik dingen vergeten en liep voor mijn gevoel constant achter de feiten aan. Uiteindelijk had dit een desastreus effect op mijn bedrijf. Ik raakte klanten kwijt…

Nu weet ik dat ik op dat moment voor een groeifase van mijn bedrijf stond. Alleen voelde dat niet zo. Ik wilde regelmatig naar de KvK om mij acuut uit te schrijven. Ik had namelijk met mijn succes een bedrijfsmonster gecreëerd, dat bijna niet meer te temmen was door zijn groeisnelheid. Terwijl ik op dat moment uitgedaagd werd om dingen slimmer aan te pakken. Meer op de automatische piloot en mijn marketing te automatiseren. Maar daar was door alle hectiek geen tijd voor….

Ik realiseerde dat er iets moest veranderen. Dat ik, ondanks mijn jarenlange ervaring, iets niet goed deed

Omdat ik niet meer wilde dat de omzet van mijn inspanningen afhankelijk was, besloot ik mij te verdiepen in het automatiseren van mijn bedrijf. Om het slimmer aan te pakken en mijn bedrijf meer op de automatische piloot te laten draaien. Zodat ik mijn omzet realiseerde in de tijd die ik had om te werken.

Ik ging nadenken en dacht: “Wat zou er gebeuren als meer klanten mijn programma’s kopen? Of als klanten voor een langere periode bij mij blijven?” Ik moest een slimme oplossing bedenken en vond deze in het online ondernemen. Door een online bedrijf te bouwen kreeg ik mogelijkheden om goed te verdienen, maar ik hoefde niet harder te werken. Alles kon op mijn tempo en op mijn manier.

[Artikel AD] Mijn bedrijf kostte me mijn gezondheid

Nu draait mijn bedrijf als ik niet aanwezig ben

Werk ik met de allerleukste klanten en hou mij bezig met wat ik het allerliefste doe. Als ik nu in de spiegel kijk, staat daar een andere Daan. Ik ben rustiger, in controle en heb weer plezier in het ondernemen, omdat mijn bedrijf als een trein loopt, mij vervulling en plezier geeft… en ik tijd overhoud voor een privéleven.

Soms moet ik mezelf even knijpen om te zien dat ik niet droom, want ik heb ook aan de andere kant gestaan waarin ik dacht dat het beter was om mij uit te schrijven bij de KvK. Gelukkig bleek dat niet nodig te zijn toen ik het slimmer ondernemen ging omarmen en mijn online bedrijf bouwde om klanten te krijgen.

Is er iets mooiers dan bijdragen aan het realiseren van ondernemersdromen? Ik vind van niet… MIJN VISIE

Nu help ik veel ondernemers iedere dag om ongekende kansen en mogelijkheden te realiseren. Tijdens mijn begeleiding kan ik ze behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt toen mijn bedrijf ging groeien. Ik heb het allerleukste bedrijf gerealiseerd en weet ik bedrijfsgroeimonstertjes te temmen. Sterker nog, ik signaleer ze sneller, zodat ik mijn plannen eenvoudiger ontwikkel en realiseer.

Ik geloof dat je precies moet weten hoe marketing en sales werkt, maar dat je niet moet vergeten om zaken op de automatische piloot te laten draaien, zodat het bedrijf minder afhankelijk van je wordt. Zodat je omzet draait die niet afhankelijk is van de uren die je werkt.

Ik wilde méér rust in het ondernemen en met minder moeite klanten krijgen. Zodat de omzet allemaal wat meer vanzelf ging. Alleen door het harde werken had ik er geen tijd voor en liet ik mooie kansen schieten. Dus het werd tijd om een betere marketingstrategie te ontwikkelen (dan de huidige hap-snap-marketing) en mijn funnel te optimaliseren, zodat ik mijn omzet kon verdubbelen. Ik wilde meer verdienen, zonder meer uren te draaien en dat is gelukt. Ondernemen hoeft niet als een zware opgave te voelen als je leert om slimmer te ondernemen.

Zodat het ondernemen precies past bij het leven dat ik wil leiden en niet andersom
Wat je moet weten over mij….
Typisch Danielle
 • Ik ben nog eigenwijzer dan mijn koppige teckel. Dit is mijn kracht als ondernemer, want ik zie overal mogelijkheden en oplossingen en laat mij daar niet vanaf halen als er wat tegenslag bij komt kijken.
 • Ik kan mij vastbijten als ik iets interessant vind. Ik stop dus niet als nog geen antwoord heb gevonden.
 • Ik kan ook de rust zelve zijn in panieksituaties. Dat vinden mijn klanten vaak een verademing.
 • Ik denk razendsnel en leg extreem snel verbanden. Ik heb de oplossing voor jou al bedacht voor je er zelf aan kunt denken.
 • Waar een ander de weg kwijtraakt als jij ideeën spuit zie ik de grote lijn en breng ik overzicht aan. Heerlijk! Wanneer kunnen we eens brainstormen
 • Ik ben een beelddenker. Ik zie dingen letterlijk voor mij. Dus ja, bij subtiele humor kan ik helemaal in een deuk liggen. (Je bent gewaarschuwd).
 • Oeverloos emmeren: daar ben ik niet voor. Maar ik zeg niet nee tegen een pittige discussie. Zeg jij A, ben ik er niet van overtuigd… dan zeg ik B. Wees dus voorbereid op lastige vragen van mijn kant en weet dat ik geen genoegen neem met ‘gewenste’ antwoorden waarvan je denkt dat ik ze wil ontvangen.
 • Filosoferen over levensvraagstukken tot in de late uurtjes: ik geniet ervan.
  Tijdens een gezellig kopje thee ga ik graag het gesprek aan over onverklaarbare dingen. Of over wat je brein doet duizelen. Samen komen we dan vast tot een mooie eindconclusie.
 • Ik ben trouwens gek op mijn Engelse servies. Dus ik verras je graag met een heerlijk kopje thee of koffie.
 • Ik ben een tikje dyslectisch dus ik mis wel eens een lettertje… Dat belet me niet om met mijn neus in de boeken te zitten of me voortdurend bij te scholen. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren.
 • Ik ben ook een gevoelsmens, dus intuïtie is zeker aanwezig, alleen sta ik wel met mijn beide benen op de grond. Ik ga dus niet samen zweven, maar weet hoe jij als ondernemer zakelijk een bedrijf kunt runnen en je energie kunt bewaken.

Dus: wanneer spreken wij elkaar?

Wat moet je over mij weten

Als je mij zou kennen dat weet je dat ik net een tikje eigenwijzer ben dan mijn eigenwijze teckel. Dit is mijn kracht als ondernemer, want ik zie overal mogelijkheden en oplossingen. Ik ben zeer actief en lijk onstuitbaar als ik mij ergens in vastbijt. Veel anderen worden er al moe van als ze er naar kijken… maar ik kan ook de rustheidzelve zijn in panieksituaties en dat vinden mijn klanten juist zo fijn. Daarbij kan ik razendsnel denken en extreem snel verbanden leggen. Ik heb de oplossing voor jou al bedacht voor je er zelf aan kunt denken. En waar een ander de weg kwijtraakt als jij met ideeën gaat strooien en jouw ideeënbrein aanzet, zie ik de grote lijn en breng overzicht aan. Heerlijk! Wanneer kunnen we eens brainstormen  En ik ben een beelddenker, dus ik zie dingen letterlijk voor mij en kan dan bij subtiele humor helemaal in een deuk liggen. (Dit begrijpt niet iedereen… dus je bent gewaarschuwd… maar gelijkgestemden vinden het heerlijk…) Zeg jij A, dan wil ik weleens B zeggen. Ik geniet van een pittige discussie.. gewoon omdat het kan en ik kan uren filosoferen over levensvraagstukken, liefst tot in de late uurtjes. Maar dat doe ik niet in mijn trajecten, wees gerust. Maar tijdens een gezellig kopje thee, ga ik graag het gesprek aan over de dingen die soms niet te verklaren zijn of je brein doen duizelen als je er diep op ingaat en dan komen we samen vast tot een mooie eindconclusie.

Verder ben ik gek op mijn Engelse servies en vind ik niks leuker dan jou te verrassen met een heerlijk kopje thee of koffie. Ook ben ik een echte techie, van techniek krijg ik geen rode vlekken en ik zorg ervoor dat jij deze ook niet krijgt. Zie ik iets nieuws? Niks is leuker dan er gelijk in te duiken en uit te zoeken hoe het werkt. Een tikje dyslectisch ben ik ook, dus ik wil weleens een lettertje missen… ondanks dat ik heel veel Nederlandse lessen heb gevolgd. Het zal je sowieso opvallen, dat ik altijd een training of een cursus aan het volgen ben, omdat het mij uitdaagt en ik het heerlijk vind om nieuwe dingen te leren. Ik verslind ook boeken… die altijd met mij meegaan, zodat ik kan lezen als ik een momentje voor mezelf heb. En als laatste.. ik ben een paardenmeisje… altijd al geweest. Ik vind niks mooiers dan in vrijheid met een paard samen te werken. Het zijn voor mij waardevolle spiegels waar ik ontzettend veel van heb geleerd en nog steeds leer!

Danielle Riemersma Businesscoach
Denk je, Danielle… jij kunt mij helpen om GRIP te krijgen op mijn bedrijfsgroei.

Klik dan op de onderstaande button. Ik neem binnen 48 uur contact met je op.

JA, ik wil groeien met mijn bedrijf
Denk je, Danielle… jij kunt mij helpen om GRIP te krijgen op mijn bedrijfsgroei.

Klik dan op de onderstaande button. Ik neem binnen 48 uur contact met je op.

JA, ik wil groeien met mijn bedrijf