– Danielle Riemersma –
“Als je wilt groeien, dan moeten jij en jouw bedrijf daarvoor klaar zijn”
JA, ik wil groeien met mijn bedrijf
Mijn droom realiseren

” Tijd overhouden voor mijn gezin. Financiële zekerheid, zodat ik mij geen zorgen hoef te maken over mijn omzet of klanten krijgen. Mezelf niet verliezen in het constant zichtbaar zijn op social media. Vol zelfvertrouwen kunnen verkopen op een manier die helemaal bij mij past.

Hier droomde ik van. Alleen het leek of ik het net niet voor elkaar kreeg. Dat ik gedoemd was tot keihard werken en dat mijn omzet afhankelijk was van de uren die ik werkte.

In 2012 werd ik ondernemer 

Daarvoor had ik jaren met veel plezier op een marketing- en communicatiebureau gewerkt. Het starten van mijn eigen bedrijf kwam plotseling op mijn pad, toen ik gevraagd werd om als virtuele assistent en online marketeer aan de slag te gaan. Een eigen bedrijf was een groot verlangen van mij, dus ik dacht: “Als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit”. En zo zag ik mij, onbevangen naar de KvK lopen.

Mijn omgeving verklaarde mij voor gek, want op dat moment startte mijn man met zijn gitaarbouw bedrijf

“Twee starters in een crisistijd… waar begin je aan? Blijf toch lekker in loondienst.”  Maar ik voelde dat ik het nu moest doen en ik wilde mijn droom realiseren. Dus ik sprong en liet de veiligheid van een baan achter mij.

In het begin van mijn bedrijf ging het ondernemen heel makkelijk. Ik werkte als virtuele assistent voor grote online namen en zorgde voor succesvolle online campagnes waarvan de kassa ging rinkelen. Ik vond het geweldig om hieraan te mogen bij te dragen en mee te werken in teams van grote online ondernemers. Mijn bedrijf liep als een trein en ik genoot van iedere minuut.

Opeens bevond ik mij aan de andere kant van het ondernemerssucces

Tot het moment dat ik privé tegenslag kreeg te verwerken. Mijn vader werd ernstig ziek, mijn moeder had intensieve begeleiding nodig en ik tobde met mijn suikerziekte. Ik zat die tijd meer in het ziekenhuis dan achter mijn laptop om mijn bedrijf te runnen. Ik raakte oververmoeid van het harde werken en het alles zelf willen doen. Ik probeerde uit alle macht iedereen tevreden te stellen en werkte soms tot diep in de nacht om alles voor elkaar te krijgen. Uiteraard hield ik dit niet vol. Ik ging dingen vergeten en liep voor mijn gevoel constant achter de feiten aan. Uiteindelijk had dit een desastreus effect op mijn bedrijf. Ik raakte klanten kwijt…

Opeens stond ik aan de andere kant van het ondernemersspel. Ik werkte mij een slag in het rond om alles voor elkaar te krijgen en moest iedere maand weer mijn best doen om alle rekeningen te betalen. Ik besloot dat het anders moest. Dit wilde ik niet meer en ik kon het ook niet langer volhouden. Alleen ik wist niet goed hoe ik dit moest veranderen.

Ik ging samenwerken met een coach en zij legde binnen no-time bloot waar mijn bottleneck zat. Ik moest iets anders gaan doen, want mijn werkelijke talent zette ik niet in. Dat kostte mij veel energie en zorgde ervoor dat ik mezelf onbewust saboteerde in mijn eigen succes. Mijn route had een andere bestemming en het werd tijd om werkelijk mijn pad te volgen. Ik weet nog dat ik buiten op haar gang stond en dacht “Zei ze nou dat ik businesscoach moet worden? En zei ik… ja, inderdaad? En ga ik nu mijn business omgooien?”

Binnen een paar weken ontstond Grip op bedrijfsgroei.
En alles leek op zijn plek te vallen.

Het harde werken had ik nog niet aangepast

Na een paar jaar trapte ik wederom in de valkuil om door te denderen en niet stil te staan bij alle signalen die ik kreeg. Ik zeg weleens “Gaat het niet linksom, dan ga ik rechtsom of eroverheen.” De rem was nergens te vinden en ook nu probeerde ik al mijn klanten tevreden te stellen. 

Omdat ik intern niet veranderd was, kwam ik voor dezelfde situatie te staan. Oververmoeid, zorgen over mijn ouders, een suikerwaarde die niet onder controle was te krijgen en een druk privéleven met mijn bedrijf combineren, lukte niet. Het ging wederom bergafwaarts met mijn bedrijf. Deze keer moest ik zelfs overstappen naar een baan in loondienst om al mijn rekeningen te blijven betalen. Een dieper punt kon ik voor mijn gevoel niet bereiken. Regelmatig vroeg ik mij af wat mij bezielde om mij ooit in te schrijven bij de kVk, was het niet slimmer om mij per direct uit te schrijven?

Ik realiseerde dat er iets moest veranderen. Dat ik, ondanks mijn jarenlange ervaring, iets niet goed deed

Ik twijfelde aan mijn eigen talenten. Ik zag niet meer wat er goed ging en was gefocust op fouten. Daarnaast was mijn bedrijf veel te afhankelijk van mij. Want als het met mij niet goed ging of ik opgeslokt werd door persoonlijke tegenslag, zag je mijn omzet in een dalende lijn naar beneden vliegen. Ik had de tijd niet om door te knallen en daardoor kwam het bedrijf stil te liggen. Geen klanten en dat betekent geen omzet. Alles was afhankelijk van mijn inzet.

[Artikel AD] Mijn bedrijf kostte me mijn gezondheid

Ik kreeg het besef dat het ondernemen voor mij anders werkte vanwege een druk privéleven en mijn suikerziekte

Omdat ik niet meer wilde dat de omzet van mijn inspanningen afhankelijk was, besloot ik mij te verdiepen in het automatiseren van mijn bedrijf. Om het slimmer aan te pakken en mijn bedrijf meer op de automatische piloot te laten draaien. Zodat ik mijn omzet realiseerde in de tijd die ik had om te werken.

Ik ging nadenken en dacht: “Wat zou er gebeuren als meer klanten mijn programma’s kopen? Of als klanten voor een langere periode bij mij blijven?” Ik moest een slimme oplossing bedenken en vond deze in het online ondernemen. Door een online bedrijf te bouwen kreeg ik mogelijkheden om goed te verdienen, maar ik hoefde niet harder te werken. Alles kon op mijn tempo en op mijn manier.

Nu draait mijn bedrijf als ik niet aanwezig ben

Werk ik met de allerleukste klanten en hou mij bezig met wat ik het allerliefste doe. Als ik nu in de spiegel kijk, staat daar een andere Daan. Ik ben rustiger, in controle en heb weer plezier in het ondernemen, omdat mijn bedrijf als een trein loopt, mij vervulling en plezier geeft… en ik tijd overhoud voor een privéleven.

Soms moet ik mezelf even knijpen om te zien dat ik niet droom, want ik heb ook aan de andere kant gestaan waarin ik dacht dat het beter was om mij uit te schrijven bij de KvK. Gelukkig bleek dat niet nodig te zijn toen ik het online ondernemen ging omarmen.

Is er iets mooiers dan bijdragen aan het realiseren van ondernemersdromen? Ik vind van niet… MIJN VISIE

Ik geloof dat je precies moet weten hoe marketing en sales werkt, maar dat je niet moet vergeten om zaken op de automatische piloot te laten draaien, zodat het bedrijf minder afhankelijk van je wordt. Zodat je omzet draait die niet afhankelijk is van de uren die je werkt.

Ik wilde méér rust in het ondernemen en met minder moeite klanten krijgen. Zodat de omzet allemaal wat meer vanzelf ging. Alleen door een druk privé-leven had ik er geen tijd voor en liet ik mooie kansen schieten. Dus het werd tijd om een betere marketingstrategie te ontwikkelen (dan de huidige hap-snap-marketing) en mijn funnel te optimaliseren, zodat ik mijn omzet kon verdubbelen. Ik wilde meer verdienen, zonder meer uren te draaien en dat is gelukt. Online ondernemer biedt kansen om een bedrijf te bouwen dat volledig bij jou past.

Zodat het ondernemen precies past bij het leven dat ik wil leiden en niet andersom

Moet jij voor je ouders zorgen? Richt de boel dan zo in, dat daar tijd voor is. Wil je verder groeien en honderden, duizenden mensen helpen? Zorg ervoor dat je simpel en op de automatische piloot je business laat groeien. Want als ik ergens van geniet, is het jou laten zien wat jouw manier van ondernemen is, zodat je goed verdiend en tijd overhoudt voor een privéleven.

Om slimmer te ondernemen, moet je bedrijf ingericht worden en jij moet er klaar voor zijn
Wat je moet weten over mij….
Typisch Danielle
 • Ik ben nog eigenwijzer dan mijn koppige teckel. Dit is mijn kracht als ondernemer, want ik zie overal mogelijkheden en oplossingen en laat mij daar niet vanaf halen als er wat tegenslag bij komt kijken.
 • Ik kan mij vastbijten als ik iets interessant vind. Ik stop dus niet als nog geen antwoord heb gevonden.
 • Ik kan ook de rust zelve zijn in panieksituaties. Dat vinden mijn klanten vaak een verademing.
 • Ik denk razendsnel en leg extreem snel verbanden. Ik heb de oplossing voor jou al bedacht voor je er zelf aan kunt denken.
 • Waar een ander de weg kwijtraakt als jij ideeën spuit zie ik de grote lijn en breng ik overzicht aan. Heerlijk! Wanneer kunnen we eens brainstormen
 • Ik ben een beelddenker. Ik zie dingen letterlijk voor mij. Dus ja, bij subtiele humor kan ik helemaal in een deuk liggen. (Je bent gewaarschuwd).
 • Oeverloos emmeren: daar ben ik niet voor. Maar ik zeg niet nee tegen een pittige discussie. Zeg jij A, ben ik er niet van overtuigd… dan zeg ik B. Wees dus voorbereid op lastige vragen van mijn kant en weet dat ik geen genoegen neem met ‘gewenste’ antwoorden waarvan je denkt dat ik ze wil ontvangen.
 • Filosoferen over levensvraagstukken tot in de late uurtjes: ik geniet ervan.
  Tijdens een gezellig kopje thee ga ik graag het gesprek aan over onverklaarbare dingen. Of over wat je brein doet duizelen. Samen komen we dan vast tot een mooie eindconclusie.
 • Ik ben trouwens gek op mijn Engelse servies. Dus ik verras je graag met een heerlijk kopje thee of koffie.
 • Ik ben een tikje dyslectisch dus ik mis wel eens een lettertje… Dat belet me niet om met mijn neus in de boeken te zitten of me voortdurend bij te scholen. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te leren.
 • Ik ben ook een gevoelsmens, dus intuïtie is zeker aanwezig, alleen sta ik wel met mijn beide benen op de grond. Ik ga dus niet samen zweven, maar weet hoe jij als ondernemer zakelijk een bedrijf kunt runnen en je energie kunt bewaken.

Dus: wanneer spreken wij elkaar?

Wat moet je over mij weten

Als je mij zou kennen dat weet je dat ik net een tikje eigenwijzer ben dan mijn eigenwijze teckel. Dit is mijn kracht als ondernemer, want ik zie overal mogelijkheden en oplossingen. Ik ben zeer actief en lijk onstuitbaar als ik mij ergens in vastbijt. Veel anderen worden er al moe van als ze er naar kijken… maar ik kan ook de rustheidzelve zijn in panieksituaties en dat vinden mijn klanten juist zo fijn. Daarbij kan ik razendsnel denken en extreem snel verbanden leggen. Ik heb de oplossing voor jou al bedacht voor je er zelf aan kunt denken. En waar een ander de weg kwijtraakt als jij met ideeën gaat strooien en jouw ideeënbrein aanzet, zie ik de grote lijn en breng overzicht aan. Heerlijk! Wanneer kunnen we eens brainstormen  En ik ben een beelddenker, dus ik zie dingen letterlijk voor mij en kan dan bij subtiele humor helemaal in een deuk liggen. (Dit begrijpt niet iedereen… dus je bent gewaarschuwd… maar gelijkgestemden vinden het heerlijk…) Zeg jij A, dan wil ik weleens B zeggen. Ik geniet van een pittige discussie.. gewoon omdat het kan en ik kan uren filosoferen over levensvraagstukken, liefst tot in de late uurtjes. Maar dat doe ik niet in mijn trajecten, wees gerust. Maar tijdens een gezellig kopje thee, ga ik graag het gesprek aan over de dingen die soms niet te verklaren zijn of je brein doen duizelen als je er diep op ingaat en dan komen we samen vast tot een mooie eindconclusie.

Verder ben ik gek op mijn Engelse servies en vind ik niks leuker dan jou te verrassen met een heerlijk kopje thee of koffie. Ook ben ik een echte techie, van techniek krijg ik geen rode vlekken en ik zorg ervoor dat jij deze ook niet krijgt. Zie ik iets nieuws? Niks is leuker dan er gelijk in te duiken en uit te zoeken hoe het werkt. Een tikje dyslectisch ben ik ook, dus ik wil weleens een lettertje missen… ondanks dat ik heel veel Nederlandse lessen heb gevolgd. Het zal je sowieso opvallen, dat ik altijd een training of een cursus aan het volgen ben, omdat het mij uitdaagt en ik het heerlijk vind om nieuwe dingen te leren. Ik verslind ook boeken… die altijd met mij meegaan, zodat ik kan lezen als ik een momentje voor mezelf heb. En als laatste.. ik ben een paardenmeisje… altijd al geweest. Ik vind niks mooiers dan in vrijheid met een paard samen te werken. Het zijn voor mij waardevolle spiegels waar ik ontzettend veel van heb geleerd en nog steeds leer!

Danielle Riemersma Businesscoach
Denk je, Danielle… jij kunt mij helpen om GRIP te krijgen op mijn bedrijfsgroei.

Klik dan op de onderstaande button. Ik neem binnen 48 uur contact met je op.

JA, ik wil groeien met mijn bedrijf
Denk je, Danielle… jij kunt mij helpen om GRIP te krijgen op mijn bedrijfsgroei.

Klik dan op de onderstaande button. Ik neem binnen 48 uur contact met je op.

JA, ik wil groeien met mijn bedrijf