Ik kijk op mijn horloge… 0:00u – 8 oktober…. mijn verjaardag gaat officieel van start. Weer een jaar voorbij waarin ik mooie dingen heb meegemaakt met mijn lieve familie vrienden, klanten en iedereen die op mijn pad komt. Een jaar waarin ik lessen heb geleerd die mij een rijker mens maken. Ja terugkijkend…. kan ik volmondig zeggen: “Ik heb genoten van het leven.” Het geeft mij een warm gevoel van binnen als ik in mijn hoofd alle situaties laat voorbijgaan.

 

Alleen mijn verjaardag vieren. Opzitten, pootjes geven… Daar heb ik een gruwelijke hekel aan. Dagen van tevoren ben ik mij al aan het verzetten.

“Vier je het?”…. Weet ik niet…

“Wat wil je hebben?”… Weet ik niet…

 

8 oktober is DanielleDag

De dag dat ik eigenwijs mijn ding mag doen. Niet het boekje volgen zoals het hoort, maar spontaan dingen laten ontstaan op deze prachtige dag.

Zo maakt mijn hart een huppeltje als ik berichtjes voorbij zie komen van mensen die mij feliciteren. Stevie Wonder met happy birthday in de app…. Een filmpje van lieve vrienden, nog zonder make-up… die laten weten dat ze aan mij denken en dat we het binnenkort gaan vieren met een winter gourmet… Een lief vriendinnetje die lang zal ze leven zingt en uit mijn telefoon galmt…

Onverwachts, en dat maakt mij juist zo blij als een kind. Ik geniet van iedere minuut van 8 oktober… de dag dat ik het levenslicht zag… Het ontstaat, is niet geknutseld en daar hou ik van.

 

Je verjaardag, de dag om 100% jezelf te zijn

Waarom alleen je verjaardag 1x vieren, waarom kun je niet gewoon een hele week jarig zijn? Of twee dagen… of een hele maand? Met verschillende mensen… Samen verschillende dingen doen en genieten van elkaars gezelschap? Wie heeft bepaald dat het concept van verjaardag een vast gegeven is? Is je eigen verjaardag juist niet de dag, dat je 100% jezelf mag zijn?

 

  • 8 oktober is voor mij de dag dat dromen waarheid kunnen worden, wonderen gebeuren en de lucht tintelt en de hemel danst van sterrenstof… voor wie dat wil zien. En op 8 oktober zie ik het… en zet ik het bewust in.
  • 8 oktober is voor mij een sprookje, waarin ik mij als een kind mag laten verwonderen over wat er ontstaat op deze magische dag. De dingen die voorbestemd zijn komen tot leven en ik geniet ervan. Ik slurp alle energie en ervaring op…
  • Op 8 oktober volg ik mijn hart en ga ik af op mijn gevoel. Geen verwachtingen of verplichtingen. Wel spelen en ontdekken… op mijn manier. Want zo kan het ook zijn dat ik opeens heel uitbundig mijn verjaardag vier en iedereen uitnodig. Bij mij weet je het nooit.

 

Ieder jaar word ik weer verrast op mijn verjaardag

Mensen die mij dierbaar zijn, staan op de stoep. Of niet… alles is daarin oke…. Het maakt mij helemaal niks uit. Maar als ze er zijn, op de dag zelf of dagen/weken erna… dat maakt niks uit… dan voelen we allemaal hoe blij we zijn dat we weer een jaar samen hebben meegemaakt. Dat dat het enige is wat we… vieren. Het raakt mij, diep in mijn hart. En ik koester het. Ik ben dankbaar voor deze mooie mensen in mijn leven. Schatten zijn het, stuk voor stuk… en daar kan geen cadeautje tegenop.

 

Het ondernemerschap vlieg ik ook zo aan… ben ik ook eigenwijs

Daar pas ik ook niet in een vast stramien of template. Ik heb het wel geprobeerd (net zoals mijn verjaardag vieren in een kringetje) maar het zorgde ervoor dat ik steeds verder van mezelf weg kwam te staan.

 

Ook vanuit het ondernemen gezien, is dit de dag dat ik een actie kan verzinnen. Juist omdat het feest is. Maar is het ondernemen niet 365 dagen feest? Kan je dat niet beter doen als je in elke vezel voelt dat het de bedoeling is om een cadeautje te geven? Zodat het echt is en oprecht?

 

Ik geloof dat wel…

 

Dus vandaag vier ik feest…

En hoop ik dat jij ook de energie van 8 oktober voelt…

De dag om juist alles op jouw manier te doen…

 

Geen cadeautje van mij vandaag… omdat het hoort

Wel uitnodiging om vandaag jouw feestje ervan te maken.

De dingen op jouw manier te doen en lekker Eigen Wijs te zijn.

Dat doe ik vandaag ook 😉