Ping, de wasmachine is klaar. Op mijn horloge verschijnt het berichtje en met een kleine trilling. Eerst vond ik het maar onzin. Een wasmachine met wifi. Waar stopt het dan? Krijgen we dan een broodrooster met wifi? Ik kon alleen maar denken: “Wat moet je nou met wifi op een wasmachine?” Ik had toch al 23 jaar met de andere machine gewassen? Niks geen wifi, niks geen ingewikkelde apps… gewoon draaien met die wasmachine. Geen extra foefjes of toefjes… en dat wil ik ook helemaal niet… riep ik naar mijn man. Oké, soms had ik een stinkende was, omdat ik het vergat eruit te halen. Dat dan wel…

Met veel gemopper installeerde ik toch de app op mijn telefoon en later ook op mijn horloge. “Wat een onzin” zei ik nog een keer…

 

Tot ik buiten liep en ik een signaaltje kreeg dat de wasmachine klaar was

Verrek, das toch wel handig… schoot er door mijn hoofd heen. Oeps…. zei ik dat nou? Niemand kon dat weten, want je kunt tenslotte niet meeluisteren in mijn hoofd.

Resultaat na verschillende berichtjes; de was ging lekker op de lijn of in de droger. Ik vergat nooit meer de was in de wasmachine. Misschien herken je het… die geurende was, die je de volgende dag tegemoet komt en je weer opnieuw kunt wassen. Het verdween uit mijn leven.

 

De bemoeial werd mijn vriend

Het grappige is dat ik nu hou van het bemoeierige berichtje, dat mij waarschuwt… Haal de was uit de machine. En in het ondernemen voelt het misschien ook onwennig als je iemand inschakelt om met je mee te kijken of je te coachen. Ook daarvan hoor ik “Dat is onzin, dat kun je toch zelf wel? Is niet nodig, joh.”.

 

Een goede coach geeft ook op het juiste moment een signaaltje

“Denk je daaraan? Of “Wanneer ga je dat doen dan?” Misschien moet ik wel een app ontwikkelen voor al mijn klanten, waarin je een berichtje van mij krijgt op je telefoon of horloge… geintje! Maar een goede coach is ook een bemoeial. Checkt alles, houdt alles in de gaten en wijs je op pijnlijke plekken.

Ik was vorige week bij mijn mooie klant en zij had een geweldig idee. Het was bijna klaar, alleen het laatste zetje… dat was waar ik om de hoek kwam kijken.

Ik zag haar wenkbrauw al omhooggaan toen ik vroeg “En wat moet daar dan nog voor gebeuren?” “O nee”, zag ik haar denken… “daar gaat ze weer. Ze gaat weer lastige vragen stellen over iets wat ik laat liggen of niet doe.”

Veel was er van mijn kant niet voor nodig. Even wat dieper graven en achterhalen ‘Wat gebeurt hier?’ Voor we het wisten was er binnen no-time een plan voor de komende maanden voor al haar ideeën. Zodat ze geld kon verdienen met toffe ideeën en producten.

 

Daar hou ik van. Ik ben dan even het signaaltje dat trilt en een opmerking geeft.

Net zoals ik dat krijg als mijn wasmachine klaar is. Tuurlijk kun je het zelf ook bedenken, maar samen gaan we veel sneller en ik zorg er wel voor dat je het niet vergeet.

Zo zie ik ook heel veel ondernemers die denken: “Dat kan ik toch wel alleen. Ik heb toch geen businesscoach nodig?” Ja, dat kan… Alleen belanden er veel van hun ideeën op de plank, omdat ze vastlopen in een template of een trucje dat niet werkt. (Wat ik zo naar boven heb… maar goed… daar hebben we het nu niet over… ik zeg niks). Of ze hebben een plan en lopen vast in de HOE-dan vraag, waardoor het fantastische plan niet de wereld in gaat. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Eeuwig zonde en zo makkelijk op te lossen door een businesscoach in te schakelen.

 

Heel vaak zeggen mijn klanten ook “Was het nou zo simpel om het op te lossen?”

“Ja, zo simpel is het… alleen ik heb je even geholpen om dit in te gaan zien, zodat je weet hoe je het kunt aanpakken.”
Kijk, jij weet best hoe het ondernemersspelletje werkt, alleen het lukt je niet om het op jouw manier te doen. Op zulke momenten is het gewoon goed dat iemand (net als mijn horloge) jou in de gaten houdt, begeleidt en op de juiste momenten een signaaltje geeft.

Zodat je bouwt aan je droombedrijf.
En je neerzet wat je het allerliefste wilt.

 

Dat is het enige wat ik wil. En jij ook volgens mij.

 

Ondernemen met Hart & Ziel

Daarom heb ik een waardevolle workshop gemaakt, waarin we samen achterhalen wat er bij jou op dit moment speelt en hoe je het beste uit de laatste maanden van dit jaar kunt halen. Vaak is dit de periode waarin veel klanten willen investeren. En het is tijd voor jou om de boel in een hogere versnelling te brengen.

Jij creëert jouw werkelijkheid: het leven dat je nu leidt, de ervaringen die je hebt, maar ook de klanten die je nu aantrekt zijn allemaal het resultaat van jouw gedachten en patronen. En dat gaan we aankijken tijdens mijn workshop Met hart & ziel ondernemen. Terugkijken en vooruitkijken, zodat je ziet wat jouw plan voor de komende maanden is. En ja… ook daar ga ik vragen stellen. Jou triggeren, zodat je dingen niet vergeet en aankijkt.

En misschien denk je, dat is toch niet nodig. Ik weet toch alles al. Denk dan maar aan mijn wasmachine, met wifi… ik had ook nooit geloofd dat dat zo’n verschil kon maken in mij leven. Waar ik zei, “dat is onzin”… bleek het juist dé oplossing voor mij probleem. Heel simpel, maar heel effectief. En ik beloof je, dat is de met Hart & Ziel ondernemen workshop ook. Doe je mee? Je kunt je hier aanmelden