Durf jij jouw eigen exportstatus te claimen of blijft het iedere keer een voorzichtig gemurmel? Weet jij zelf wel waarom klanten voor jou mogen kiezen? Of is dit stuk nog niet helemaal helder voor jou? Afgelopen maand had ik een heerlijk moment met mijn eigen businesscoach. Zij gaf mij aan dat ik meer voor mijn expertstatus mocht gaan staan. Ze zei letterlijk: "Hup.. meer je borst vooruit en staan voor je expertstatus!"

 

De expert zijn, is zo eng!

Nu is dit voor mij soms een dingetje. Ik krijg al snel het gevoel, kijk mij nou eens de expert zijn. Ik heb de neiging om mezelf voorzichtiger naar voren te brengen. Iets met je kop boven het maaiveld uitsteken...

Alleen weet ik nu dat het mij niet verder gaat helpen in de groei van mijn bedrijf. Mijn bedrijf is eraan toe dat ik opsta als leider en mijn visies en meningen ga delen. Hierdoor is het voor klanten ook makkelijker om de keuze voor mij te maken en niet naar een ander te gaan.

 

Hoe word ik de expert?

Goed, terugkomend op het verhaal van mijn coach. Het zat mij niet lekker, "Hoe doe ik dat dan? Mis ik misschien de gouden formule? Moet ik iets bijzonders doen om mijn expertstatus te omarmen?" Ik trok de stoute schoenen aan en ging het vragen... HOE doe ik dat? En ik had het antwoord al kunnen verwachten, maar hier komt hij… heerlijk helder en recht voor zijn raap, precies wat ik nodig had:

"Als jij niet 'kijk mij dan' doet, loop ik jou niet achterna. Ik ga hier ook achter de best skiende skileraar aan, niet achter de gemiddelde. Dit zijn al wat kritischere klanten; iedereen kan wel zeggen dat hij wat van marketingtools weet.... show me! Oke? WTF is Danielle Riemersma, dat dus! Hoppa!"

 

Ik hou mezelf tegen om mijn expertstatus te claimen

Zo zeg, kreeg ik daar even een inzicht van jewelste. Gelukkig heb ik Veronique... een hele lieve businesscoach, die regelmatig aan mij een kickass uitdeelt en daarom hou ik van haar. Maar haar opmerking deed iets met mij. Ik voelde tot in iedere vezel dat ik deze bottleneck met mezelf moest aanpakken. Inderdaad wie weet nu wie Danielle Riemersma is. Ik word echt niet herkend of zo. Terwijl de klanten waar ik mee samenwerk dit altijd wel hebben. Die stappen in een training en iedereen herkent ze... nou dat niveau heb ik nog niet, maar wil ik wel bereiken als ik naar een Next Level wil. En eerlijk? Ik zat nog steeds een beetje te pruttelen, want ik wist nog steeds niet HOE ik het moest doen. "Moet ik dan al mijn verhalen opsommen? Moet ik al mijn succesvolle klanten opnoemen? Moet ik laten weten dat ik met een Facebook campagne zorgde dat er rijen voor de kassa van een vakbeurs stonden? Nee toch?"

Gelukkig kreeg ik daar ook antwoord op en het kan jou helpen om ook meer je expertstatus te pakken. Want het is zo simpel... dat ik denk... had ik dat nou zelf niet kunnen bedenken?

"Wat je deelt? De resultaten die je hebt behaald; mijn aanpak werkt, dat heb ik bewezen nml..... oke? Niks gelogen of onwaarheid en genoeg voor mij om achter je aan te kunnen gaan."

 

Mijn aanpak werkt... zo simpel is het dus

Ineens was het zo helder voor mij. Het krachtige zinnetje, mijn aanpak werkt, dat heb ik bewezen namelijk.... maakt voor mij het verschil. Het is inderdaad een feit en ik hoef mij daar niet anders voor te doen. Het is gewoon zo! Heerlijk!

 

Bekijk wat jou tegenhoudt om de go-to-person te worden in jouw vakgebied

Nu hangt er naast mijn computer "WTF is Danielle Riemersma". Een heel klein zinnetje dat mij duidelijk maakt dat ik meer zichtbaar mag worden en dat ik mezelf mag laten zien als expert. Want ik heb al jaren bewezen dat mijn aanpak werkt, tijd om dat eens te gaan delen met de buitenwereld! Als ik het niet doe, gaan mijn ideale klanten achter een ander aan. Iemand die namelijk wel gewoon de feiten deelt. Het heeft voor mij zo het verschil gemaakt en dat gun ik jou ook.

Kijk wat jou tegenhoudt om op de expertplek te gaan staan. Misschien heb je hetzelfde gevoel als ik had of is er iets anders wat je belemmert. Pak het aan en draai het om. Kijk wat de situatie jou wil zeggen en zie dat jij de power hebt om er anders mee om te gaan. Je energie verandert als je het heel dicht bij jezelf houdt en daardoor gaat het een stuk makkelijker om op die plek te gaan staan. Ik heb de stappen gezet. Wat is de eerste stap voor jou om je hierbij te helpen?

 

 

In 5 dagen jouw marketingplan voor 2018 maken

Ben jij klaar voor 2018? Of zit je nog steeds te worstelen met je marketingplan... je doelen... Je voelt aan alles dat je op de goede weg zit en je wilt gaan knallen! Doe mee met mijn 5-daagse businesscoaching - MAKE IT HAPPEN CHALLENGE. Start 2018 met een slimme businessboost en maak het jouw allermooiste jaar ooit!

Wil je niets van deze 5 dagen missen, dan kun je je hieronder inschrijven en dan ontvang je alle mails en opdrachten vanzelf in je mailbox!

We starten op 15 januari, zodat jij jouw doelen in 2018 gaat halen en je dromen gaat realiseren! Zie ik je 15 januari?