Jeeezzzzz… sta ik mij toch een partij te hannesen in dat pashokje. Als ik dan eindelijk die broek aan heb, draai ik mij om naar de spiegel…. O my…. Het is goed dat het deurtje dicht is, want dit hoeft niemand te zien.

Mijn humeur daalt naar een ijsstand…

  • Waar is dat goddelijke lichaam gebleven wat ik net in dat andere pashokje zag?
  • Is dit ander licht? Zeker TL-verlichting…?
  • Hebben ze een verkeerd label in deze broek gedaan of zo? Dit is toch geen L?

 

Mijn brein draait overuren

Ik geef betekenis aan het beeld dat ik voor mij zie in de spiegel en ga tegen mezelf praten. Eerlijk gezegd, in dit verhaal kom ik uit bij… “Jou staat ook niks…”

Gedachtes vlogen door mijn hoofd, net als bij de allereerste broek die ik aan deed.

Die o zo leuk broek in de winkel…
die veul te groot was…
toen ik hem aandeed.

Ook een L, maar ik verzoop erin. Toen schoten er ook allerlei gedachtes door mij heen. Volgens mij begon daar het stemmetje al een klein beetje te roepen… “Dit is niks voor jou, want het staat je niet”.

Terwijl ik pot verdikkie 20 minuten hiervoor in een andere winkel mezelf helemaal fantastisch vond. Stond een beetje rond te draaien voor de spiegel en kwam tot de conclusie dat ik deze broek niet kon laten hangen.

Wat is dat toch? Waarom is de ene maat L voor je gevoel een tent, ben je bij de ander L blij als je hem aankrijgt en geeft de volgende maat L je het gevoel dat je een godin bent?

 

Alles heeft te maken met het verhaal dat jij tegen jezelf vertelt

Jij gelooft iets over jezelf en onbewust ga je zoeken naar bewijs dat wat jij denkt, dat dat waar is. Twijfels, onzekerheden en angsten die steeds weer terugkomen. Je ziet iets wat triggert en jouw patroon gaat aan. Je bent ondertussen ook gewend geraakt om dit constant tegen jezelf te zeggen en het kleine stemmetje wordt steeds groter. En lelijker ook…

 

Doen we dat ook niet in het ondernemen?

Ook daar worden we geteisterd door zinnetjes als “Wat als ik mijn omzetdoel niet haal? Doe ik het wel goed? Krijg ik wel klanten ervoor?”

 

Iets zorgt ervoor dat deze stemmetjes aangaan.
Net zoals het beeld in de spiegel van het pashokje mij ergens toe triggerde.

 

Jij ziet iets en dat maakt dat je jezelf een verhaal gaat vertellen

En juist omdat je dat tegen jezelf gaat vertellen, komt het nog meer op je pad. Overal waar je kijkt of bent, zie je de bevestiging van wat je gelooft en tegen jezelf zegt.

  • Geloof jij dat jij geen klanten kunt krijgen voor je programma? De telefoon blijft stil en je mailbox echoot. “Zie je wel, ik kan geen klanten krijgen.”
  • Geloof jij dat je dat je niet goed genoeg bent? Allerlei klanten komen hun bezwaar bij je indienen en laten je zien wat niet goed gaat. ”Zie je wel, ik doe iets niet goed hoor..”

 

Het is als een spiegel, wat je in de buitenwereld ziet… voel je diep vanbinnen. Het ontstaat door het verhaaltje dat jij tegen jezelf vertelt.

 

Slim bedacht, maar het werkte niet

Ooit was er een klant en zij had een fantastische marketingcampagne bedacht. Alles zag er goed uit en was volgens het boekje gedaan. Funneltje, weggever… advertenties… heel de ratteplan. Maar het bracht haar niet wat ze ervan gehoopt had.

Pijnlijk, want het had veel tijd en geld gekost. En blijf dan maar overeind staan of geloven in het Universum. Dat was bij haar dus ook weg. “Hoe kan dit nou? Is dit een Twisted mind van het Universum? Wil het mij duidelijk maken dat ik er maar beter mee kan stoppen?”

Ohhhh, wat begreep ik haar frustratie. Aan mij om de angel eruit te halen.

 

Samen ontdekken wat er werkelijk aan de hand is

Na het blootleggen van de situatie kwam naar voren dat ze geloofde dat zij het te druk zou krijgen als er meer klanten kwamen. Ze was nu al zo druk, dus waar moest ze in hemelsnaam die nieuwe klanten laten? Dus ze ging zichzelf onbewust saboteren.

Klanten terugbellen die aangaven dat ze interesse hadden? Ze deed het niet. Even die live maken, om aandacht te krijgen voor haar programma? Ze deed het niet.

Kijk en dat is dan interessant. Alles is er en je maakt het niet af? Wat gebeurt daar????

 

Er bleek een diepe onzekerheid onder te liggen

Een onzekerheid over haar eigen kunnen. Dat werd weggeveegd onder het mom; “Dan krijg ik het te druk’. Maar dat was niet de allergrootste belemmering. Die zat veel dieper.

Door deze samen aan te kijken, zagen we ook de liefdevolle les eronder. Het was tijd om op te staan en te geloven in haar eigen kracht. Te zien dat zij al het talent in huis heeft om juist op dit stuk verandering te brengen in de wereld. Je niet tegen te laten houden door wat dan ook.

Ze voelde het… in elke vezel…
En ze ging het nogmaals doen…
Liet zich niet uit het veld slaan.

Maar nu veel dichterbij zichzelf. Op haar manier en niet met allerlei marketingtrucjes…

Nee, recht uit haar hart. Geven aan de wereld en er niks voor terug verwachten, zodat je verrast wordt door het Universum.

En dat werd ze… nog mooier dan dat ze ooit zelf had kunnen bedenken.

 

Moraal van dit verhaal. Geloof niet alles wat je ziet

Net als ik in het pashokje mij niet van de wijs moet laten maken door een beeld in de spiegel… omdat een broek te strak of te wijd zit. Zo moet jij je niet laten leiden door likes, aanmeldingen of wat dan ook.

Jij kijkt met een bepaalde bril. Deze is gekleurd en het is tijd om een andere bril op te zetten als je merkt dat je met deze bril vervelende verhaaltjes tegen jezelf gaat vertellen. De verhaaltjes die je naar beneden halen in plaats van upliften.

 

Ga onderzoeken wat het met je doet. Jij bouwt jouw realiteit

Alle klanten die je aantrekt, de hoogte van je bankrekening… het ontstaat door de verhalen die jij tegen jezelf vertelt.

Wil je werkelijk je droombusiness neerzetten, dan is het tijd om glashelder te worden over wat je gelooft en wat je op dit moment werkelijk in de weg zit

Wat houdt je tegen en hoe kun je dit shiften? Dan… en alleen dan… kan je werkelijk het succesvolle bedrijf neerzetten waar je al zo lang van droomt… en doen waar je het allerliefste naar verlangt. Gaan we daarna slimme marketing inzetten, dan ontstaat er magie.

Om je te helpen heb ik een geweldige 21 daagse opgezet.
Daarin gaan we 21 dagen kijken naar jouw gewoontes en gedachtes.
Zodat je ontdekt wat je herhaalt en waarom dat niet helpend is.
Je bent het zo gewend, zonder erbij na te denken.
En deze krachtige training gaat je erbij helpen.

Meld je aan en doe mee met de 21-daagse challenge 'Stepping in your dream life and business.

 

Transformeer jouw gewoontes