Snap jij er nog iets van?
Facebook en al zijn ingewikkelde manieren om jouw berichten te laten zien aan jouw volgers?

Want die leuke actie die jij hebt bedacht, is die te zien in de timeline van al jouw volgers?

Nee! Helaas... ik moet je teleurstellen. 
Facebook beslist wie jouw boodschap in de timeline krijgt te zien.

En dat is verrekte lastig om het maar eens zacht uit te drukken. Want daar gaat al je tijd en moeite. Het idee is geweldig, maar helaas loop je tegen de Facebook*power* aan.

Goed.
Ik ga je iets vertellen waardoor je meer verschijnt in de timeline overzichten van Facebook.

Het grote geheim van Facebook
Het komt op jezelf aan.
Wat? Hoe bedoel je? Ikzelf, maar Facebook beslist toch?

Nee, de Facebookgebruiker beslist uiteindelijk over wat hij of zij wil zien. 
Facebook observeert en houdt zijn gebruikers scherp in de gaten.

Facebook houdt alles in de gaten
Door een bepaalde pagina een like te geven of bepaalde berichten te verbergen, weet Facebook een hoop over deze Facebookgebruiker. Facebook. creëert daarom voor zijn gebruikers de ideale timeline!  Een timeline gevuld met artikelen en boodschappen die voor de Facebookgebruiker interessant zijn.

Maak interessante content die laagdrempelig is
Het is voor jou als Facebookpagina beheerder dus heel belangrijk om interessante content te maken. Content waarbij veel interactie is en waarbij de verspreiding bereidbaarheid heel hoog is.
Facebook is heel sterk in te zetten op leuke en originele boodschappen. Een pagina als Taalvoutjes is daar een goed voorbeeld voor. Constant worden er mooie taalcreaties getoond, die bij de Facebookgebruiker snel een reactie uitlokken om een like te geven of een reactie te schrijven.
Dus ga op zoek naar een in het oog springend beeld, leuke inspirerende quotes en maak je artikelen/ boodschappen interessant om te delen.

Het gaat om de interactie
Zorg er met de opbouw voor, dat er makkelijk een reactie wordt geven. Want als mensen reageren op jouw boodschap, dan is dat voor Facebook een teken dat zij geïnteresseerd zijn in de pagina. Deze Facebookpagina wordt daardoor sneller getoond in hun timeline.

Post dus regelmatig op Facebook en maak goede content. En dan vooral interessante content waarmee je makkelijk een reactie uitlokt. Want op deze manier groeit jouw zichtbaarheid op Facebook.
Succes!