Als ondernemer heb je veel ballen in de lucht te houden, waardoor er op sommige dagen bijna geen tijd is voor sales. Alleen als er weinig tijd is voor sales, dan zie je dat gelijk terug in je omzet.

We hebben er als drukbezette ondernemer allemaal last van. De tijd. Het liefst willen we die stilzetten. Even de administratie bijwerken. Er moet ook nog een nieuwsbrief de deur uit. En voor je het weet is de dag voorbij en heb je niks verkocht. Terwijl bij ieder bedrijf de focus op verkopen hoort te liggen. Tijd om er iets aan te doen en vandaag geef ik je 5 ideeën om je sales een boost te geven.

 

Tip 1: Wie kan je vandaag een aanbod doen?

Het laag hangend fruit, bijna bij iedere ondernemer is dit aanwezig. Het zijn de mensen die ooit eens een signaal hebben gegeven dat ze geïnteresseerd zijn in jouw product. Klanten die altijd vragen naar het aanbod, maar niet instappen. Deze klanten zijn al warm, want ze zijn geïnteresseerd. Neem vandaag eens contact op en doe een onweerstaanbaar aanbod. Vaak is hier het snelst een verkoop te genereren.

Tip 2: Welke verkoopsignalen heb je nog openstaan?

Je e-mailbox is een mooie plek waar verkoopsignalen binnenkomen. Alleen kan dit ook de plek zijn waar deze signalen verdwijnen. Het is er zo druk en je hebt zoveel ongelezen mail, dat het signaal opgeslokt is en verdwijnt. Na een aantal dagen kom je erachter en dan baal je dat je dit gemist hebt. Kijk daarom vandaag eens naar je mailbox. Is het tijd om daar even orde op zaken te stellen, zodat je de verkoopsignalen binnen ziet komen?

Tip 3: Zijn er klanten die gebeld kunnen worden?

Ben je bezig met een nieuw aanbod en weet je eigenlijk al welke klant hiervoor geschikt zou zijn? Neem contact op. Bel deze klant vandaag en vertel je idee. Je kunt heel eenvoudig zeggen: "Ik ben bezig met het ontwikkelen van een nieuw programma en ik moest gelijk aan jou denken. Mag ik je er iets meer over vertellen?"

Tip 4: Kun je iets aanbieden via social media?

Op social media komen heel veel signalen voorbij. Door daar aandacht voor te hebben, kun jij slim inspelen op de verhalen die klanten vertellen. Alle social media kanalen hebben een chatfunctie. Neem via de chat contact op en ga het gesprek aan. Via social media worden veel deals gesloten, dus check of je een signaal vandaag voorbij ziet komen.

Tip 5: Zorg dat je warme motor altijd draait

Hoe druk het ook is, zorg dat je sales motor draait. Maak een blok in je agenda, bijvoorbeeld begin van de dag, waardoor sales iedere dag voorbij komt. Ik noem het je warme motor en deze mag op volle toeren draaien in je bedrijf. Besteed er aandacht aan, want wat je aandacht geeft groeit.

 

 

Kortom, wat zijn de tips om vandaag een verkoop te krijgen?

Tip 1: Wie kan je vandaag een aanbod doen?

Tip 2: Welke verkoopsignalen heb je nog openstaan?

Tip 3: Zijn er klanten die gebeld kunnen worden?

Tip 4: Kun je iets aanbieden via social media?

Tip 5: Zorg dat je warme motor altijd draait

 

Geef aandacht aan je sales, ook als het druk is

Als sales de aandacht krijgt die het verdient kan het jou ontzettend veel opleveren. Laat het er niet bij bungelen en pak het op. Ook als je het spannend vindt of je het liever niet doet. De kracht van een succesvol bedrijf is het slim inspelen op sales.

Laat je dus niet verleiden om je aandacht te versnipperen, maar focus op de sales. Bepaal voor jezelf hoeveel programma's je deze maand wilt verkopen en hoe je dat gaat doen. Door er bewust aan te werken, ga je een boost merken in je verkopen en dat is wat ik je gun.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je business help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat. Vertel eens...

Vind jij ook lastiger om te verkopen als je het druk hebt? en welke tip gaat je helpen om dit om te draaien?