Als ondernemer ben je de hele dag bezig om verschillende taken te verrichten. Als je net lekker bezig bent met stukken die uitgewerkt moeten worden… gaat de telefoon. Je stopt direct en neemt het telefoongesprek aan.
Daarna moet je jezelf herpakken en ga je geconcentreerd verder met de stukken. De stukken moeten namelijk aan het einde van de dag de deur uit. En jij bent de enige die de expertise heeft om dit goed af te ronden.

Maar voor je goed en wel weer bent begonnen, zie je een e-mailbericht binnenkomen op je computerscherm. Toch maar even controleren of dit het belangrijke bericht is. Je wacht namelijk al een paar dagen op een reactie op een offerte.

Herkenbaar?
Het is toch veel prettiger als je in alle rust de stukken verwerkt en niet continu wordt gestoord tijdens jouw werkzaamheden.

Werkzaamheden stapelen op


Omdat jouw bedrijf verder groeit, nemen de werkzaamheden ook toe. Hierdoor heeft een ondernemer veel werkzaamheden die gedurende de dag aandacht vragen. Hierbij kan je jezelf de vraag stellen of het nodig is dat jij alle werkzaamheden zelf uitvoert.

Geen piepende e-mailbox meer


Stel je e-mailvoorkeuren zo in dat je geen signaal meer krijgt van ieder inkomend bericht. Je hebt vaste momenten op de dag waarop je de inkomende emailbox controleert. Hierbij hanteer je de regel, is het binnen twee minuten te verwerken? Doe het direct. Lukt dit niet en heeft het meer tijd nodig? Plan het dan op een later tijdstip.

Telefonische afspraken plannen via de website


Met een elektronische agenda op de website krijg je de mogelijkheid om van te voren telefonische afspraken in te plannen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat de klanten de tijd hebben om het telefoongesprek goed te voeren. Maar de telefonische afspraak past ook in jouw agenda. Timetrade kan je hierbij goed helpen. Klanten kunnen op de website vooraf zien wanneer een telefonische afspraak kan worden gemaakt.

Routineklussen inplannen


Maak ook een planning van de werkzaamheden. Als je op een vaste dag bijvoorbeeld de tekst voor een blog maakt, plan deze vast in jouw agenda. Op deze manier wordt deze tijd niet opgeslokt door werkzaamheden die gedurende de dag op je af komen. Dit kan ook goed met de adminstratie, uitzoek werkzaamheden, e-mailbox opschonen etc.

Geld besparen met routineklussen


Kijk nog eens goed naar jouw werkzaamheden. Wellicht zijn er ook taken over te dragen. Dit scheelt enorm veel tijd en bespaart ook nog eens op de gemaakte kosten. Vergelijk maar eens de tarieven van een assistant met jouw eigen uurtarief. Je komt er al snel achter, dat het ook geld bespaart als je routineklussen uitbesteedt.

Succes! Laat je mij weten wat je met je bespaarde tijd gaat doen!


Vragen over het ondernemen, marketing, verkopen of productaanbod?

Vraag een GRATIS GROEIgesprek met mij aan en ik laat je zien welke oplossingen er voor jou zijn.