Ken je dat gevoel? Je voelt dat je op de goede weg bent, maar er blijft iets knagen... Je werkt heel hard, maar het lijkt geen resultaten op te leveren. Voor je gevoel blijf je maar hangen in een fase en je blijft maar opdrachten aannemen die helemaal niet meer bij je passen. Maar hé... de schoorsteen moet ook roken! Dus zeg je JA tegen de opdracht en bent dus inderdaad heel druk aan de slag. Alleen niet met de verandering die je zo graag wilt.

 

De overstap naar een andere opzet van je bedrijf realiseer je niet

Ik herken het. Ik wilde ook de overstap maken, maar bleef hangen in een oud stuk. Dat heb ik best lang volgehouden... 2,5 jaar! Steeds maar hinken op twee sporen en dat maakt je uiteindelijk doodmoe! Je hebt zoveel ideeën voor het nieuwe stuk, maar ze komen niet van de grond. Je bent namelijk heel druk met het werk, dat je eigenlijk niet meer wilt doen.

Ben ik daar de enige in? Nee hoor, ik spreek regelmatig ondernemers. "Eigenlijk wil ik het niet meer doen, maar ik doe nog steeds...." Vul de puntjes maar in als je het herkent.

En je gaat dapper door, je bent namelijk niet voor 1 gat te vangen, maar de resultaten van de overstap vallen tegen. Het lijkt wel of je oneindig blijft hangen in het oude werk en dat het nieuwe bedrijf niet van de grond komt. Frustrerend! Wat is dat toch?

 

Het is een signaal als je blijft hangen in je oude werk

Je wilt zo graag. Alles is ingericht en klaar om de klanten op het nieuwe stuk te ontvangen. Het is opvallend, want in het nieuwe bedrijf is het klantenproces volledig ingericht en is het geen chaos. Bij de oude werkzaamheden bungelde er altijd zaken bij... altijd was er wel iets wat verbeterd kon worden.

Weet je waarom het is? Waarom in het oude stuk zaken niet op orde waren? Je wilde niet meer... Je hart zat er niet en onbewust ga je zaken dan saboteren. En geloof mij, dat doe je niet bewust... want je wilt juist alles op orde hebben.. alleen je doet het net niet. Dan kun je blijven hangen en door sudderen. Dan weet je het resultaat al... De situatie verandert niet! En dat is prima... want de andere keuze vraagt van je om te veranderen. En als er iets is wat we niet graag doen, dan is het veranderen. Zo sukkelde ik dus ook 2,5 jaar door. En het liep, het liep prima... Maar ik voelde aan alles dat ik het anders wilde en ik bleef maar steeds afvragen, waarom het niet lukte om te veranderen.

 

Hoe kom je uit het blijven hangen moment?

Weet je wat de gouden tip voor mij was? Het gewoon doorbreken en het gaan DOEN! De dappere stappen naar verandering zetten en steeds mijn brein kalmeren. "Ik kan altijd nog terug naar het oude werk". Bereid je maar voor, want je brein gaat onrust zaaien... Dat hoort erbij, want je brein houdt helemaal niet van veranderingen. Sterker nog, je brein is gebouwd om verandering te weerstaan. Het is het stukje in je brein, dat automatisch handelt en dat al miljoen jaar prima voor ons doet. Iets voelt goed of niet. Het brein denkt er verder niet over na. Je handelt en luistert naar de signalen die dit oeroude brein geeft. Doorbreek het en zet andere stappen. Help het brein om te ervaren dat er niks gebeurt.

Je kunt je brein in verander situaties dus kalmeren door steeds tegen het brein te zeggen, dat je in het ergste geval (wat nooit gebeurt, maar dat denkt het brein wel) je altijd terug kunt naar de oude situatie.

 

Je kunt jouw bedrijf veranderen als je jouw brein uitschakelt met paniek zaaien

Als je brein ontdekt dat je gelijk hebt, dan komt er lucht en rust. Je kunt je onderbewuste echt weerstaan en de situatie veranderen. Alleen vraagt het van jou om te zorgen dat je ondernemersactiviteiten veranderen en over te stappen naar het droombedrijf dat al heel lang in je hoofd zit. Je merkt dat je brein steeds meer vertrouwen krijgt en rustiger wordt.

Schakel een businesscoach in als je zaken wilt veranderen

Probeer het allemaal zelf uit te zoeken en alleen te doen. Ga niet in je eentje zoeken naar oplossingen of het internet afstruinen hoe andere ondernemers het doen... Je zit vast en wilt verder, toch? Aan jou om een frisse, kritisch blik toe te voegen om de stappen te zetten. Vaak heb je een businesscoach nodig om daadwerkelijk de verandering door te voeren. Deze businesscoach gaat zaken zeggen, waarvan je denkt... "Dat had ik zelf toch ook kunnen verzinnen." Inderdaad, maar de meeste ondernemers hebben de neiging om het allemaal gelijk goed te willen doen. Daardoor bevriezen ze en komt de verandering helemaal niet van de grond. En natuurlijk kan je het zelf doen, maar ik wil je dan uitdagen om jezelf te vragen... Waarom mag je het niet even lastig vinden of uitdagend? Waarom mag je niet aarzelen om te veranderen? Wat zit daar voor jou achter, waardoor je het gevoel krijgt dat je het alleen moet doen?

Ik weet dat als jij de juiste weg voorgeschoteld krijgt, dat je gaat.... en rap ook. Want je weet het namelijk precies wat je wilt... alleen eerst de eerste stappen om de verandering in werking te zetten 😉

 

 

 

 

 


Vragen over het ondernemen, marketing, verkopen of productaanbod?

Vraag een GRATIS GROEIgesprek met mij aan en ik laat je zien welke oplossingen er voor jou zijn.