Doelen stellen, je hebt het vast aan het begin van het jaar gedaan. Denk er maar eens aan terug. Doelen helpen je om gemotiveerd te blijven om je dromen te realiseren. En de één vliegt dit aan met een strakke planning en de ander heeft de ik-doe-maar-wat-tactiek, maar feit blijft dat iedere ondernemer doelen in zijn hoofd heeft...

Misschien denk je nu... "Ho ho ho Danielle... ik ben niet zo van de doelen stellen, want ik wil alles op intuïtie doen". Ook dan heb je iets in je hoofd zitten waarvoor je iedere dag opstaat.

 

Welke doelen wil jij stellen voor je bedrijf?

Geef jezelf een paar minuten om na te denken wat je wil bereiken met je bedrijf. Als je innerlijk vrij onderneemt vanuit de kwaliteiten waarmee je geboren bent, waar wil je dan over een tijdje staan? Jij bent de bewuste maker van jouw werkelijkheid, dus waar wil je naar toe? Bekijk dan gelijk of je deze 5 fouten niet maakt als je jouw doelen aan het onderzoeken bent.

 

Valkuil 1 - Uitstelgedrag

Je hoeft niet te wachten tot 1 januari van het volgende jaar om je doelen te stellen. Probeer ieder kwartaal naar je doelen te kijken. Als dit je een beklemmend gevoel geeft, zet dan een kookwekker voor 30 minuten en zet je doelen in een mindmap op papier.

 

Valkuil 2 - Geen prioriteiten stellen

Als je een beetje op mij lijkt, dan vliegen de ideeën door je hoofd. Alleen welk idee helpt om je doel te behalen? Want teveel ideeën leidt je af van wat je werkelijk te doen hebt. Doelen helpen juist om focus aan te brengen en het is niet de bedoeling dat het je gaat duizelen omdat je tig oplossingen kunt bedenken. Minimaliseer je doelen en zet de allerbelangrijkste boven aan je lijstje om op te pakken.

 

Valkuil 3 - Je bent te vaag

Zeggen dat je als doel hebt: "Geld verdienen" is te vaag en je kunt ook niet meten of je dit doel hebt bereikt. "Meer geld verdienen" kan 100 euro betekenen of 10.000 euro extra in de maand. Wat wil je? Wees zo duidelijk mogelijk, zodat je het kunt monitoren of je je doel bereikt. En nog een voordeel, het Universum begrijpt het ook beter, zodat je het veld van oneindige mogelijkheden voor je kunt laten werken.

 

Valkuil 4 - Je doelen zijn te ambitieus

Lees je het nu goed? Zijn je doelen te ambitieus? Kan dat? Jazeker, ik zie het heel vaak voorbij komen. De honderdduizend rolt zo uit je mond, terwijl dat niet realistisch is als je naar je huidige omzet kijkt. Als het een langer termijn doel is, of misschien dat jij al in de buurt zit van dit doel... dan is het realistisch om dit te verwachten. Maar wees reëel in het stellen van doelen en deel ze liever op in kleine stapjes, zodat je ze behaald. Anders id de kans groot dat je teleurgesteld raakt en met kleine stapjes kun je er opeens zo zijn.

 

Valkuil 5 - Je vergeet om dagelijks te werken aan je doelen

Elke inspanning die je doet, moet bijdragen aan het doel dat je gesteld hebt. Als je druk in de weer bent met brandjes blussen of administratieve rompslomp i.p.v. money-making-werkzaamheden... dan is het tijd om een virtual assistent in te schakelen. Het delegeren van de taken die je dagelijks opslurpen, zorgt ervoor dat je AAN je bedrijf kunt werken i.p.v. IN je bedrijf werken. Ja, dat kost geld, maar aan het einde ga je meer geld verdienen, omdat jij gefocust bent op de money makers en je doelen behalen.

 

Nog een klein advies van mijn kant. Je runt een business en het is geen hobby. Dus zet je zakelijke pet op en denk als een ondernemer en visualiseer waar je bedrijf over een jaar is. Welke doelen moet je stellen om daar te komen? Welke acties moet je elke dag doen of van doelen,  resultaten te maken?

 

Lijkt doelen stellen saai en krijg je er de kriebels van?

In mijn Podcast 'Jij creëert jouw leven en bedrijf' laat ik je zien dat jij de creator van je eigen leven en ondernemersdroom bent. Door de keuzes die je maakt ben jij verantwoordelijk en maak jij jouw werkelijkheid. Luister mee en ontdek hoe jij bij jouw eigen veld van ongekende mogelijkheden kunt komen en zo de wereld creëert die je het allerliefste wilt.

 

 

Je moet elke dag staan te trappelen om je doelen te behalen. Als je merkt dat je liever wegvlucht, dan is het tijd om de boel even op te schudden en te kijken hoe je zaken kunt veranderen. Boek gerust een Blauwdruk sessie bij mij, dan gaan we samen kijken naar het ongemak van de huidige situatie, zodat je gemotiveerd raakt om daarvan weg te gaan. Daarbij krijg je inzicht in het patroon dat je nu in stand houdt, zodat je dit kunt vergelijken met wat je wilt bereiken. Ik durf te wedden dat je door je aandacht te richten op je doelen dat je een andere situatie naar je toe trekt.  Wat denk jij?