Doelen stellen aan het begin van het jaar, dat doen we allemaal. Maar vertel... hoe is het ermee? Ben je onderweg of moet je nog wat gas bijgeven? Zo rond juni gaan veel ondernemers even de stand van zaken doornemen voor zichzelf. Er zit een half jaar op en hoe gaat het nou werkelijk met het bedrijf? Merk je een terugval, omdat je automatisch weer in een oud patroon bent geschoten? Of is je oude patroon verschrompelt en merk je dat werkelijk zaken hebt veranderd, zodat je onderweg ben om je doelen te realiseren?

 

 Mijn eigen problematiek slokte mij op

Heel lang merkte ik dat ik halverwege het jaar al lang weer terug was geschoten in mijn oude gedachtes en gedrag. Doelen stellen aan het begin van het jaar... ik was het al weer vergeten. Terwijl ik mij zo had voorgenomen om het anders te gaan doen dit jaar. Echt, ik wilde het zo graag... Alleen ik bleef steken in oude patronen door de situaties die op mijn pad kwamen. Uiteraard vond ik daar wat van en zo schoten er nieuwe (niet zo vriendelijke) gedachtes door mijn hoofd. Waardoor ik lekker mijn eigen overtuiging, van "ik kan het niet", bevestigde door alles wat ik door mijn patronen-gekleurde-bril zag in de wereld om mij heen.

Jij creëert jouw werkelijkheid, jouw wereld

Met jouw gedachtes creëer je jouw werkelijkheid. De betekenis die jij geeft aan wat jij ziet in jouw wereld. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om het beste in jezelf naar boven te halen door je keuzes, conclusies, gevoelens en gedachtes. Jouw wereld is een verhaal dat je aan jezelf verteld en dat vormt de bril waarmee je de wereld om je heen waarneemt. Verander je bril en je verandert jouw waarneming. Dat klinkt heel simpel en als je goed weet hoe je jouw staat kunt managen, dan is het dat ook.

Je bent vergeten om een andere bril op te zetten als je naar jouw wereld kijkt

Vaak komen we er na een half jaar achter dat we de dingen nog steeds op dezelfde manier aanvliegen. We hebben wel geprobeerd om het te veranderen... maar het lukt voor geen meter. Waarom? Je bent vergeten om de overtuigingen die niet helpend zijn uit je systeem te halen. En je hebt niet de diepere bedoeling van je eigen problematiek verklaard en te ontsluierd. Dus hoppa, je zit weer heerlijk in je oude patroon en er verandert geen klap.

Negatieve ervaringen zijn onmisbaar voor je ziel

Je bent gaan handelen door de wereld om je heen en de gehechtheid aan deze uiterlijke omstandigheden, doet afbreuk aan wie je werkelijk bent. De uitnodiging is om te ontdekken wat de achterliggende bedoeling is van jouw situatie. Welke waarheid probeert door te komen in jouw leven? Sta daar maar eens bij stil en laat deze vraag diep op je inwerken als je merkt dat jouw werkelijkheid ver weg is van wat je werkelijk wilt.

 

5 inzichten om je doelen van dit jaar te behalen

Wat is dan slim om de focus niet te verliezen? Doelen stellen aan het begin van het jaar deed je niks voor niks, dus wat kun je doen als je nu merkt dat je afgedwaald bent? En NIET het leven creëert wat je wilt? Ik heb 5 inzichten voor je om bij te sturen op de doelen die je aan het begint hebt gesteld, zodat je ze gaat halen.

 

Inzicht 1: Creëer een laserfocus op wat je wilt

Schrijf je doelen op, zodat je niet verzand in de vraag: "Wat ga ik nu doen?" Het is ook slim om een lijstje te hebben, hoe je bij je doel komt. Dus niet zomaar wat doen en dus druk zijn met van alles... wat betekent dat je druk bent met niets. Focus op de belangrijkste punten om je doel te halen en stop met keihard werken of als een kip zonder kop rond te rennen. Een laserfocus op wat je gaat doen de komende tijd helpt je om je doelen ook daadwerkelijk te halen, omdat je je niet meer laat afleiden door van alles en nog wat.

 

Inzicht 2: Zorg voor een herinnering aan je doelen

Mijn ene klant heeft een mooie kaart met daarop wat ze hier op de aarde wil doen. Een ander kijkt naar een mooi beeld van Madonna, de moeder van alle moeders. Wat kun jij doen om je aan jouw hogere missie te herinneren waarvoor je de doelen hebt gesteld? Een vision board op je werkplek kan je elke dag herinneren aan waarom je doet wat je doet. Vraag jezelf af: Wat wil je bereiken? Zorg dat dit duidelijk naar voren komt in welke vorm dan ook en dat je dit gelijk ziet als je aan het werk gaat.

 

Inzicht 3: Accepteer dat niet altijd alles gelijk goed gaat

Laten we eerlijk zijn, het ondernemen is niet één rechte weg omhoog. Soms slaan we linksaf en soms moeten we ergens overheen. Weet dat dit bij het ondernemen hoort. In plaats van in je oude patroon te schieten door te zeggen "Zie je wel, dit is een schijtdag".... zoek een manier om weer back on track te komen. Tegenslag kun je niet voorkomen. We worden er allemaal mee geconfronteerd.. het zijn verschijningsvormen om een andere, diepere laag in jezelf te ontdekken. Eén waar je oneindig krachtig bent. Dé werkelijke bestemming van je Ziel, zodat je je herinnert wie en wat je bent.

 

 

Inzicht 4: Zoek een accountability partner

Iemand die je begrijpt en die luistert. Iemand waarbij je schaamteloos kunt vertellen als je weer in je oude gedrag bent geschoten. Wat ook belangrijk is dat deze persoon je durft te zeggen wat nodig is. Dus niet lief, Ja en amen... maar ook liefdevol laten zien wat je niet helpende gedrag is en in welk patroon je met jezelf stapt. Deze persoon kijkt als het ware met je mee en helpt je om de bewuste creator te worden van jouw werkelijkheid.

 

Inzicht 5: Weet en snap je werkelijke purpose van je doelen

Deze stap nodigt je uit om dieper in je leven en je WAAROM te stappen. Waarom wil je geld verdienen? Is dat om de opleiding van je kind te betalen? Of omdat je een goed doel wilt helpen door te doneren? Of wil je een groter huis? Er zijn hier geen goed of fout antwoorden. Dit antwoord maakt het doel belangrijk voor JOU en het is slim om deze te achterhalen. Zodat je in elke vezel kunt voelen waarom je doet wat je doet.

 

Wil je verandering in de doelen die je aan het begin van dit jaar hebt gesteld?

Als je er klaar voor bent om diep in je doelen te duiken en jezelf klaar te maken voor succes... check dan de mogelijkheid om samen met mij een blauwdruk te maken van je patronen. Zodat jij jouw potentieel gaat verwezenlijken en ontspannen, maar ook in verbinding jouw steentje bijdraagt aan een betere wereld. Hoe doe je dat? Door je onderbewuste her te programmeren en beperkende patronen in denken, voelen en geloven worden vervangen. Laat hieronder een reactie achter en ik neem binnenkort contact op. Je kunt ook altijd een berichtje sturen via info @ gripopbedrijfsgroei.nl