Ben je nog steeds jouw dromen aan het najagen? Iedere dag stappen zetten naar jouw ideale levensstijl en droombusiness? Of ben je ermee gestopt? en is je realiteit een slap aftreksel van wat je eigenlijk wilt? Waardoor je voelt dat je steeds in hetzelfde cirkeltje ronddraait en er niks verandert?

 

Ooit had je het talent om de mooiste dingen te bedenken

Als klein kind kon je heel goed droomsituaties bedenken. Een kasteel op de wolken... een reis als een kleine mier door de jungle van de tuin. Kun je het nog herinneren? Want als je opgroeit, dan ga je steeds meer denken dat je hard moet werken om je dromen na te jagen. En wil je vooral geen risico's lopen. Zeker als je een gezin moet onderhouden, dan stoppen we met dromen en gaan over naar verstandig zijn.

Bij veel ondernemers tiert het stemmetje 'verstandig zijn' weelderig

Kijk maar eens om je heen, bij veel ondernemers is het talent om te dromen... verdwenen. Hoe vaak hebben mensen om je heen gezegd dat wat je denkt niet zo hoort? En ben je je gaan aanpassen... Of voelde je dat het schoolsysteem je in een harnas probeerde te duwen? Waar je geen andere uitweg zag, dan volgen wat gezegd werd. Gaandeweg ben je jouw dromen met gedachtes gaan saboteren. Gedachtes die je in de weg zitten, i.p.v. dat ze je helpen om je vleugels uit te slaan. De gedachtes die je nu als volwassene ervaart, houden je bij hoe het nu is en zorgen ervoor dat je stopt met het najagen van dromen.

Welke gedachtes en patronen saboteren je dromen?

Je gedachtes en patronen spelen een belangrijke rol als jij je dromen najaagt.  En er zijn 3 gedachtes die jou als ondernemer saboteren om je dromen niet langer na te jagen. Kijk of je er eentje van herkent... zelf heb ik ze namelijk alle drie wel een keer meegemaakt 😉

 

Gedachte 1: je denkt dat je te oud bent

Je leeftijd is maar een cijfertje, maar als jij denkt dat je te oud bent... dan ga je het niet doen. Natuurlijk kan het zo zijn dat er dingen fysiek door een leeftijd niet meer kunnen, maar als jij denkt dat je te oud bent om succes te hebben... think again!

Inspiratie nodig? Kijk naar Ernestine Shepherd en Josefina Monasterio. Beide vrouwen zijn oma en hebben honderden trofee's gewonnen in bodybuilding. Zij lieten hun zich door hun negatieve gedachtes niet tegenhouden om hun dromen achterna te jagen en startte met trainen op 58 en 59-jarige leeftijd. Geweldig toch!

 

Gedachte 2: je bent bang dat het niet lukt

Falen en succes zijn twee onvermijdelijke gevolgen in het leven. Twee uiteinden van het spectrum. Alleen als je bang bent om te falen, dan weet je nooit of je idee goed is... (of niet dat kan natuurlijk ook.) En als je daarin meegaat, dan kan het zijn dat je door honderden 'wat als-gedachtes' wordt geteisterd in je leven, omdat je al vooraf bang bent dat het niet lukt.

Tomas Edison zei al "I have not failed. I've just found 10.000 ways that won't work'. Edison is een vooraanstaande uitvinder en als hij zijn 'dit lukt niet stemmetje' niet had getackeld, dan hadden we nu misschien geen gloeilamp, fonograaf en motion picture camera's. Geloof dat je het kunt en je bent al voor de helft op weg.

 

Gedachte 3: je hebt niet genoeg zelfvertrouwen

Misschien zit er bij jou ook een kleine devil op je schouder die tegen je zegt dat het beter is om ermee te stoppen... omdat je niet goed genoeg bent of dat anderen veel beter zijn. En weet je... niemand is perfect... echt niet. Ook de ander niet waar je tegenop kijkt. Het is juist de uitdaging om te ontdekken hoe jij je kunt onderscheiden van de rest. Niet door te vergelijken, maar te kijken waar jouw zone of genius zit.

Walt Disney is ook ontslagen bij zijn eerste baantje als animator bij The Kansas City Star newspaper. Hij had geen verbeeldingskracht volgens hen. Maar liet hij zich tegenhouden? Nope... en ondertussen is de Walt Disney company uitgegroeid naar meer dan 98 billion dollar. Niet verkeerd voor iemand die geen verbeeldingskracht had...

 

Je dromen najagen door jezelf niet dwars te zitten

Mijn punt is, dat je zelf je grootste vijand kan zijn. Want je eigen gedachtes en patronen houden je tegen om je dromen na te jagen. En op dat moment kies je ervoor om je negatieve gedachtes en patronen te geloven. Terwijl jouw roeping roept en dat is juist de intentie waarmee jouw ziel hier op aarde kwam. Daar mag je vol voor gaan.

Hiermee kun je het beste in contact komen als je jezelf de vrijheid geeft om je dromen na te jagen. En... soms te ontdekken dat iets niet voor je werkt, zodat je door kunt met het najagen van je dromen. Jouw succes gaat pas stromen als je naar binnen keert en luistert wat je daar hoort. Jouw innerlijke stem die vindt dat jij het kunt en dat er niks is om je tegen te laten houden. Ik beloof je dat het nog steeds hetzelfde stemmetje is dat tegen je sprak toen je klein was.... en zei... ga je dromen najagen!

 

 

Meditatie dromen najagen

For privacy reasons SoundCloud needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy verklaring.
Ik Accepteer

 

Download hier de waardevolle meditatie die je helpt om vanuit een vredige plek te genieten van het succes uit het verleden, zodat je jouw dromen weer kunt najagen. Omdat je voelt dat je eerder succes hebt gehad en dat geeft je de mogelijkheid om weer te gaan dromen. Want als je het toen kon, kun je het nu ook... Veel luisterplezier! Danielle