Ik dacht echt dat ik het onder controle had...
Mijn perfectionisme monster.

Totdat ik iets nieuws wilde leren... haken.

 

Ja ja ja, lieve mensen... Danie is begonnen met haken. Ik heb namelijk al heel lang de droom om een teckel te haken.

En je weet hoe het gaat, als je een droom hebt... dan zet je ook stappen in die richting. (Net zoals in je onderneming...)

Gelukkig heb ik een geweldige klant in mijn 10-weekse programma Awakening Your Marketing Magic, en zij is de HaakKoningin van Nederland. Dus afgelopen Kerst heb ik een schattig Kerststerretje gehaakt...

 

En als ik had opgelet, waren daar al de eerste tekenen dat mijn perfectionisme monster zich ermee begon te bemoeien...

Maar ik ging door... want die teckel... die moet er natuurlijk komen.

...

 

En daar kwam de volgende uitdaging... een pannenlap haken. Ik dacht nog... ohhh dat is makkelijk... recht... vierkant... moet lukken.

Nou, niet dus... Meine Guten, wat ben ik mezelf tegengekomen tijdens het haken van deze ogenschijnlijk simpele pannenlap.

 

Ik geloof dat ik het wel honderd keer heb uitgehaald.
Overal zag ik ongewenste lusjes...

En in plaats van een vierkant, begon mijn pannenlap steeds meer op een misvormde driehoek te lijken.

 

Mijn brein draaide overuren... "Het hoort er niet zo uit te zien... Zie je wel, dit kun jij niet... Daan, stop hiermee..."

 

Mijn perfectionisme monster groeide, want mijn pannenlap begon steeds meer op een vis te lijken...
En ja... daar had ik wat van te zeggen...

 

Totdat ik op een gegeven moment besloot om het niet voor de zoveelste keer uit te halen, maar om door te gaan. Ongeacht HOE het eruitzag...

De beste beslissing ooit... want door te DOEN ontdekte ik hoe het echt werkte. Ik zag wat ik verkeerd deed en leerde van elke niet-kloppende steek in mijn haakwerk...

Ik had die fouten en mislukkingen juist nodig om te zien hoe het wél moest... en... ik begon er steeds meer plezier in te krijgen. Geen pijnlijke vingers meer omdat ik te strak haakte... Nee, ik ontdekte dat losser haken een mooier resultaat gaf en dat ik niet zo precies hoefde te zijn. Ik moest tellen terwijl ik bezig was, want de misvormde driehoek ontstond doordat ik af en toe een steek vergat...

 

...

En doen we dit niet ook in het ondernemen? Willen we niet direct resultaat zien... rijen... busladingen... klanten... na onze inspanningen?

...

 

Maar de realiteit is dat je eerst meters moet maken... steeds beter moet worden... en niet direct het succes kunt verwachten dat je ziet bij de groten der aarde...

Je weet wel, één post op Instagram en het programma is uitverkocht...

...

 

Nee, kijk naar je eigen vooruitgang...

Zie hoe je steeds beter wordt in jouw ondernemersspel en ontdek jouw eigen manier om klanten aan te trekken. Maar bovenal, geniet van het proces. Net zoals ik nu geniet van mijn haakwerk, ook al is het nog niet perfect. Het perfectionisme monster zal altijd op de loer liggen, maar ik laat me er niet door tegenhouden. En jij ook niet, als je jouw business wilt opbouwen.

 

Ja, je zult tegenslagen ervaren... Geen aanmeldingen voor je webinar... krekels in je mailbox als je een nieuwsbrief verstuurt...

Zelfs de groten der aarde zijn daar geweest en hebben het meegemaakt.

 

Maar elke stap brengt je dichter bij jouw ondernemersdroom... dit hoort erbij, en het temmen van jouw perfectionisme monster ook. Als jij jezelf toestaat om imperfect te zijn en te leren van je fouten, zul je merken dat je steeds sterker wordt in het opbouwen van je business.

 

En weet je wat? Ik heb goed nieuws voor je

Als je wilt leren hoe je jouw marketingvaardigheden kunt verbeteren en jouw ondernemersdroom naar een hoger niveau wilt tillen, heb ik iets speciaals voor je. Ik nodig je uit om deel te nemen aan mijn 10-weekse programma genaamd "Awakening Your Marketing Magic".

In dit programma leer je stap voor stap hoe je klanten kunt aantrekken met jouw marketinginspanningen, hoe je jouw doelgroep kunt bereiken en hoe je jouw producten of diensten op de markt kunt brengen. Samen zullen we werken aan het temmen van jouw perfectionisme monster, zodat het geen obstakel meer vormt voor jouw succes.

Dus, als je klaar bent om jouw onderneming naar nieuwe hoogten te brengen en je marketingvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, sluit je dan aan bij mijn programma "Awakening Your Marketing Magic".

 

...

Weet je wat het interessante was? Mijn perfectionisme monster werd vooral gevoed omdat ik mezelf vergeleek met de HaakKoningin van Nederland... die al 9 jaar aan het haken is en dus veel meer ervaring heeft dan ik.

Mag ik dan fouten maken in mijn allereerste haakproject?

...

 

Het antwoord is volmondig ja! Fouten maken en dingen opnieuw proberen is juist een essentieel onderdeel van groeien en leren

In mijn ondernemersreis heb ik geleerd dat vergelijken met anderen me alleen maar belemmert en mijn perfectionisme monster voedt. Maar wanneer ik mijn eigen vooruitgang en groei omarm, ontstaat er ruimte voor creativiteit en ontwikkeling.

Dus ja, ik mag fouten maken in mijn allereerste haakproject. En jij mag fouten maken in jouw ondernemersreis...

Het draait niet om perfectie, maar om de bereidheid om te leren, te experimenteren en door te gaan, zelfs als het niet vlekkeloos verloopt. Juist door te durven falen en weer op te staan, zul je ontdekken wat wel werkt en jezelf steeds verder verbeteren.

 

...

Laat die vergelijkingen en je perfectionisme los, omarm je eigen unieke pad en geniet van het leerproces

Onthoud dat fouten maken onderdeel is van het groeiproces en dat elke stap die je zet, hoe klein ook, je dichter bij het succes brengt waar je naar streeft. Dus ga ervoor, maak fouten en wees trots op je vooruitgang.

En wie weet, misschien haak jij binnenkort jouw eigen succesverhaal in de ondernemerswereld. Als het niet lukt, laat mij je dan helpen. Neem deel aan mijn 10-weekse programma "Awakening Your Marketing Magic".