"Er zijn toch deelnemers die een website nodig hebben? Dan kun je die toch een aanbod doen?" Ik merkte aan mezelf dat ik niet eens antwoord terug kon geven. Zei ze dit nou echt? Ik kreeg niet betaald wat ik waard was, maar moest maar denken aan de mogelijkheid dat de deelnemers een website nodig hadden. Daar kon ik mijn geld toch mee verdienen... En nee, dit was niet een slechte droom... ik zat echt in deze situatie... Later bedenk ik dan allerlei antwoorden, maar op dat moment sta ik met een mond vol tanden. Mompel nog iets van "Dat kan toch niet..."

Het is de bedoeling dat jij het gratis en voor niks doet

En misschien herken jij het, dat je soms de vreemdste verzoeken krijgt van klanten. Dat je iets moet doen waar je normaal betaald voor wordt. Het is een geweldige kans....  jij krijgt er niet voor betaald. Maarrrrrrr.... niet getreurd.... Het verdienmodel voor jou zit in de kans dat je een podium krijgt. Of dat je blij moet zijn dat je in contact komt met potentiële klanten. Of dat het goed is voor jouw bekendheid als je het voor iemand hebt gedaan, maar dan moet je het nu wel voor een appel of een ei doen. Gratis dus... Of zoals ik op die avond te horen kreeg; Je kunt toch de deelnemers een aanbod doen om een website te bouwen (terwijl ik geen websitebouwer ben).

Soms is het slim om ergens in te investeren en het later terug te verdienen

Er is niks mis mee om dingen soms te doen, omdat je weet dat het later zich terug gaat betalen. Maar dit is jouw beslissing! Als je een verzoek krijgt waar je normaal voor betaald wordt, maar nu niet... dan mag er een belletje bij jou gaan rinkelen. Vaak wil degene jouw goud, maar is niet bereidt om daarvoor te betalen. Het is in eigen belang. Ik heb er een mooi filmpje over gevonden... kijk maar eens.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy verklaring.
Ik Accepteer
Wat straal je uit als je je niet voor jouw talenten laat betalen

Jij bent het waard. Jij bent jouw prijs waard en is iemand dat niet bereidt om te betalen... dan is het tijd om door te gaan naar de volgende. Maar wat je ook doet, je gaat het niet gratis en voor niks doen. Dat doet iets met jouw energie en het vernuftige van de wet van aantrekkingskracht is... dat je meer van dit soort verzoeken krijgt. Dit is toch wat jij wil? Dit is toch wat jij vindt dat het waard is? Nou hoppa... dat kan geregeld worden en voor je het weet zit je alleen maar aan de tafel met dit soort klanten. Die elke keer wel weer een constructie bedenken om jou niet te betalen.

Ga voor je waarde staan en vraag de prijs die je waard bent

Het is dus tijd om in te grijpen als je merkt dat je in zo'n situatie zit. Om voor je waarde te gaan staan en te bedanken voor het aanbod. Of in mij situatie moest ik de opdracht terug geven. Moeilijk, ja.... want ik had er al heel veel tijd en energie in zitten. Maar ik kon op deze manier niet meer doorgaan. En jij dus ook niet.

Maar de energie die vrijkwam door te beslissen dat het zo niet langer door kon gaan, was magisch. Alsof er een soort oerkracht vrijkomt en je losbreekt van de ketenen van jezelf klein houden. Nu zie ik ook dat de situatie op mijn pad was om nog zakelijker te worden en meer mijn eigen talent te omarmen.

Ik zoek iemand die eventjes.....

Het mooie was dat ik twee dagen daarna weer een verzoek kreeg. Het begon al vaag... "Ja ik zoek iemand, geen professional... die dit eventjes voor mij kan doen. En ik had al even rondgevraagd en dan hoor ik prijzen van 10.000 euro of meer. Maar dan denk ik, dat hoeft toch niet zoveel te kosten. Dus wil jij misschien...." Hooooo... laat mij je gelijk even onderbreken... dat doe ik dus niet. Op zo'n moment in het gesprek voel je ook aan alles dat het een negatieve vibe is en dat iemand voor een schijntje jouw talent wil inzetten.

Een test van het Universum

Voor mij is dat altijd een soort test, "Daan wil je echt voor je waarde gaan staan of doe je het in deze vorm wel?" Want de matrix om jou heen zit nog in de oude energie. De energie van jezelf klein houden en niet de prijs vragen die je waard bent. Dus ondanks dat je twee dagen geleden heb gezegd, tot hier en niet verder. Hup... daar is een volgende situatie die je op dit stuk uitdaagt. Ook dan is het de bedoeling dat je voor je waarde gaat staan en je gaat merken dat je de matrix om je heen veranderd. Omdat jij verandert...

Het is tijd om je talent te omarmen

En ja dat is spannend en ja dat vraagt om voor jezelf te gaan staan... maar als je dit eenmaal hebt gedaan, dan voel je de energie door je heen stromen. Het Universum zingt nog net niet... Halleluja... Want je zet de stap om zelfverzekerd in de richting te gaan van jouw dromen en het leven te leiden wat jij het allerliefste wilt. En daar ook goed voor betaald te krijgen, dat dan ook.

Jij bent niet voor niks goed in wat je doet. Het is juist de bedoeling dat je dat talent veel meer in gaat zetten. Verdoe je tijd niet met mensen die daar niet voor willen betalen en stap dapper door naar de klanten die veel beter bij je passen dan de koopjesjagers.

Lastig? Luister dan deze podcast eens >> Grenzen aangeven en stoppen met pleasegedrag. Als je pleasegedrag vertoont stel je in de eerste plaats de behoeftes en wensen van een ander boven jezelf. Wat maakt dat dit gebeurt en hebben Wendy & Danielle er last van? Je hoort het allemaal en ook wat je eraan kunt doen in deze podcast.