Als mensen mij ontvolgen op social media dan moet ik altijd even slikken. Het zijn mensen die ik heb leren kennen op bijvoorbeeld events, die in dezelfde programma's zaten als ik volgde of zelfs mijn coaches ontvolgde mij.

Opeens is dat moment daar... dan zie ik dat zij de connectie hebben verbroken, dan doet altijd een beetje pijn in mijn hart. Ze zijn van betekenis geweest voor mij. Door de dingen die ze deelde of de waardevolle feedback die ze mij gaven.... en ze zitten in mijn hart.

Ontvolgen op social media

Ik ben dus zo'n suf neus die regelmatig iemand opzoekt om te kijken hoe het gaat... Totaal niet zakelijk, maar vanuit een interne verbinding gedreven. En dan zie ik het vaak... de connectie is verbroken. Auwww... Een wirwar van gevoelens gaat door mij heen en ik voel dat de energetische mokerslag. Elke keer doet deze abrupte energie beëindiging wat met mij. Ik begrijp het vaak ook niet en ik merk dat het even zoeken is naar een nieuwe balans.

Was mijn content niet waardevol genoeg of misschien niet goed?

"Heb ik iets verkeerd gedaan?" schiet altijd door mijn hoofd. Als ik niet oppas dan neemt mijn innerlijke Gremlin het over en eindig ik in "Zie je wel, dan moet je ook niet zo van die gekke dingen posten, dat schrikt mensen af. Daardoor sta je nu buitenspel Daan... lekker handig!"

Ik zoek eerst de bevestiging in mezelf. Dat ik het niet goed genoeg heb gedaan. Dikke vette onzin, maar dat is altijd wel mijn vertrekpunt.

Mijn onzekerheid wordt aangewakkerd als mensen mij ontvolgen op social media

Ondertussen weet ik dat deze Gremlin mijn neurale netwerk van onzekerheid is en dat ik die stemmetjes niet moet geloven. Maar het doet toch pijn als ik zie dat de verbinding van hun kant verbroken is. Zeker als het coaches zijn waar ik heel mijn ziel en zaligheid aan heb gedeeld. Of ondernemers waarmee ik dacht een band te hebben. Dan voel ik inwendig... een mokerslag.

Ik heb er een hekel aan dat mijn emoties worden beïnvloed door social media

Daarom ben ik soms zo klaar met social media. Ik word op sommige momenten geraakt door zo iets simpels als het ontvolgen van mijn account. Boos zeg ik dan dat het een nep wereld is. Waarin we soms aardig doen en je net zo snel aan de kant zetten... omdat we je zogenoemd niet meer kennen of het niet meer leuk vinden wat je deelt.

Als hooggevoelig persoon voel ik de connectie met iedereen

Soms weet ik niet wat ik van deze gevoelens moet vinden. Ik ben altijd zo verdomde trouw aan mensen die ik ken. Als ik je ontvolg, dan is er echt iets voorgevallen tussen ons. Anders blijf ik je aanmoedigen en vind ik het leuk om je reis te volgen. Om onze energetische verbinding te houden, maar dat is dus helaas niet voor iedereen zo. Misschien moet ik daaraan wennen. Hoort dit gewoon bij social media. Het ene moment is de connectie er en het andere moment.. you're out.......my dear.

Wat ga ik doen? Volgen of ontvolgen op social media?

Door de duidelijke ontkoppeling, kom ik ook op de vraag: "Wat doe ik? Ga ik door met volgen of verbreek ik de verbinding?" Vaak kies ik voor het laatste. Koppel iemand energetisch los. Bedankt degene voor de mooie lessen die ze hebben gebracht en leg mij erbij neer dat het tijd is dat onze wegen ons scheiden. De ene keer kost mij dat een paar dagen en bij anderen is het binnen een uurtje al voor elkaar. Dat ligt eraan hoe diep de verbinding voor mij was.

Ik bedank je energetisch voor onze mooie tijd samen

Ik geloof namelijk dat in de geest geen afstand is en via social media communiceren we energetisch met elkaar. Door energetisch los te koppelen nemen we op een goede manier afscheid en blijf ik dankbaar voor het moment dat iemand wel in mijn leven was.

Het is vaak niet voor niets dat iemand op mijn pad komt of mij het ontvolgen lesje geeft... Daar blijf ik mij altijd bewust van.

Zo erg is het ontvolgen op social media toch niet?

Misschien denk je nu... "Dat gaat ook ver om zo over het ontvolgen te denken".....
En misschien heb je wel gelijk.
Ik heb werkelijk geen idee...
Maar zo werkt het voor mij...

Hoe is dat voor jou?

 

Meestal krijg ik het antwoord: “Het ruimt de boel toch lekker op?”

Euhhhh ja.... ik weet dat het lekker opruimt en dat het dan wellicht je ideale klant niet was. Dat riedeltje ken ik ondertussen wel. Maar dat is nooit mijn intentie geweest om iemand te gaan volgen op social media. Ik hou van de verbindingen en de leuke mensen die ik erdoor tegenkom. De verhalen die daardoor onverwachts in mijn leven ontstaan. Het is voor mij meer dan alleen een like-je geven.

Binnen een seconde is de verbinding verbroken

Op dit moment zie ik het volgen en ontvolgen alleen maar uitgroeien tot een marketingtool en dat stemt mij verdrietig. Vooral het gemak waarin connecties verbroken worden door een klik of een swipe. Die ongevoeligheid is wat mij nog het meeste raakt. In een split second bepaal je... nope... jou wil ik niet meer in mijn leven.... De groetos, tot zienos en tot nooitos... Wat we ooit voor elkaar hebben betekent, dat doet er niet meer toe... ontvolg!

Moet je iemand dan maar blijven volgen om geen harten te breken?

Natuurlijk mag je de verbinding verbreken... Ik ben de laatste die zegt dat je iemand in je tijdlijn moet houden om alleen maar aardig te zijn. Het enige wat ik vraag is om te kijken naar het moment waarop de connectie is ontstaan. Wat je voor elkaar hebt betekend door in elkaars leven te komen. Voel even de betekenis van de connectie en hoe dit prachtig is gesynchroniseerd door het Universum, God, de bron of hoe je het ook wilt noemen. Als je daar connectie mee maakt dan kom je op een diepere laag.

 

Ach, misschien word ik oud...
Bestaat de utopie van een werkelijke connectie via social media niet...
En is het tijd dat ik ook wat losser met social media omga...
Zodat ik ook wat vaker op de ontvolg knop druk...

 

Ik denk het niet, want ik blijf een gevoelig mensje...
We will see....

 

Maak dit iets los of wil je er meer over zeggen? Dat kan natuurlijk altijd via mijn GRATIS gesprek. Vraag die hier aan >> YES, ik wil er eens over babbelen