Welke vragen krijg je veel van klanten? Krijg je vragen over jouw dienst of willen mensen vooral de voordelen van jouw product weten? Het zijn allemaal mooie onderwerpen die je kan verwerken in een nieuwsbrief.

Maak een nieuwsbrief die aansluit bij de lezers
Iedere week maak je een boodschap die aansluit bij de lezers van de nieuwsbrief. Een intensieve klus soms, want je moet er goed over nadenken wat je vertelt en waar de lezer behoefte aan heeft. Daarbij wil je graag een reactie uitlokken of wil je dat mensen zich inschrijven voor een training die je geeft. Er zijn voldoende vervolgacties die je kunt bedenken voor je nieuwsbrief.

Een nieuwsbrief maken kost tijd
Al met al ben je er toch zeker een uurtje mee bezig om de tekst te maken. Maar dan heb je alleen de tekst voor de nieuwsbrief nog maar. Deze tekst moet dan verwerkt worden in een nieuwsbriefprogramma, zoals Autorespond, Mailchimp, Aweber en ga zo maar door.  De opmaak van de nieuwsbrief moet ook worden gedaan, want je wilt het er aantrekkelijk uit  laten zien.  De boodschap moet worden gelezen en dat kan je ondersteunen door een goede afbeelding. Welke foto past dan het beste bij het verhaal? Even kijken...

Moet je echt zelf deze nieuwsbrief vervaardigen?
Want voor je het weet is de middag voorbij en heb je een prachtige nieuwsbrief, maar heb je je niet gericht op de activiteiten die zorgen voor de omzet of de groei van het bedrijf.

Een virtual assistant ondersteunt bij het maken van een nieuwsbrief
Kies er daarom voor om een virtual assistant in te schakelen. Jij zorgt voor de tekst en de virtual assistant neemt het daarna over. Die zorgt voor de opmaak, de passende foto en controleert of alle onderdelen in de nieuwsbrief aanwezig zijn. Daarna verspreidt ze deze via de social media kanalen en zorgt ervoor dat het artikel gelezen en gezien wordt.

Tijd besparen met deze routineklus
Best prettig toch? Een virtual assistant neemt de werkzaamheden over terwijl jij al weer met de volgende klus bezig bent. Bij dit soort werkzaamheden moet je bij jezelf afvragen; "Is het echt nodig dat ik deze werkzaamheden verricht of kan ik het uitbesteden?" Je komt er dan al snel achter dat het fijn is om dit soort werkzaamheden uit te besteden.

Wil jij het ook uitproberen zo'n assistant die op afstand een nieuwsbrief overneemt?
Neem contact op, want ik weet verschillende VA's die je hier graag bij helpen. Doe het niet allemaal zelf, je kunt beter je focussen op de zaken die klanten opleveren of omzet genereren. De rest besteed je uit...

Wat denk jij? Kan een virtual assistant deze werkzaamheden van je overnemen?