Ben jij een ondernemer waarbij de onderneming groeit, maar ook de werkzaamheden groeien? Er zijn oplossingen voor deze groeiende werkzaamheden. Richt je als ondernemer op de kernactiviteiten en besteedt andere werkzaamheden uit aan je team.

Jouw onderneming groeit
Je start op een dag je bedrijf, altijd een mooi moment! En als eigenaar van een bedrijf werk je het ene moment aan de administratie en het andere moment ben je een presentatie aan het geven. Je bedrijf groeit en ook de werkzaamheden die op je af komen groeien. Opeens merk je dat je in de weekenden nog even iets afmaakt of dat je ’s avonds de email verwerkt… en dat het soms moeilijk is om tijd vrij te maken voor de werkzaamheden waarmee je bedrijf omzet maakt.

Je denkt er regelmatig aan om iemand in te huren voor de werkzaamheden en toch is dat soms moeilijker dan je denkt. Waarom?

 

Alles altijd alleen gedaan als ondernemer
Als je vanaf de start alles alleen hebt gedaan, dan is het soms moeilijk om iemand toe te laten om je te ondersteunen. En niet vanwege de controle (of verlies van controle), maar juist het inschakelen en alle sturende taken die daarbij om de hoek komen kijken. Want hoe stuur je iemand aan en kost dat juist niet veel tijd? En hoeveel uur heb ik eigenlijk ondersteuning nodig? Ik heb nu wel wat werkzaamheden, maar heb ik die over een paar maanden ook nog?

Dit weerhoudt verschillende ondernemers om de belangrijke ondersteuning in te schakelen. Want het lijkt eenvoudiger om de taak dan toch maar even zelf te doen. Maar het is een feit dat jouw bedrijf niet verder kan groeien als je geen ondersteuning inschakelt.

Hoe begin ik met het uitbesteden van werk?
Kijk naar de taken, vaak zitten daar eenvoudige taken bij die wel tijdrovend zijn. Besteedt deze werkzaamheden eens uit aan een virtual assistant. En groei samen naar de volgende werkzaamheden om uit te besteden.

Sommige virtual assistants werken met een aantal vaste uren per maand, maar sommige ook niet. Handig, want als je begint met het inschakelen van een virtual assistant… is het juist moeilijk om in te schatten hoeveel uur je iemand nodig hebt. Begin eerst met de meest actuele taak en groei samen naar de volgende en de volgende.

Proefperiode om de samenwerking te ervaren
Na een periode van ongeveer 2 maanden is goed in te schatten bij welke werkzaamheden je ondersteuning kan gebruiken en of deze daadwerkelijk tijdrovend zijn. Misschien kom je er achter dat je maar 1 keer per jaar, bij een piek in de werkzaamheden, ondersteuning nodig hebt. Het is allemaal mogelijk, als je maar de eerste stap zet naar het uitbesteden van werkzaamheden.

Focus op kernactiviteiten
Dus … kom op, bel die virtual assistant en laat hem/haar de ondersteuning geven die je zo hard nodig hebt. En groei samen naar het uitbesteden van werkzaamheden en ervaar hoe prettig het is om je weer te focussen op de werkzaamheden die je volle aandacht nodig hebben.

 

Wil je uitvinden of jij eraan toe bent om samen te werken met een virtual assistant? Ik heb een eenvoudige test voor je gemaakt, waarmee je direct ziet of het noodzakelijk is om taken uit te gaan besteden. Succes!