"Ik zoek gratis foto's voor mijn blog, weet jij waar ik ze kan vinden Danielle?" Bloggen is belangrijk om klanten te krijgen. Je kunt je expertise laten zien in de artikelen.

Veel ondernemers slaan daarom massaal aan het bloggen. Je kunt je expertise laten zien en het helpt je ook om gevonden te worden in de zoekmachines. Ideaal dus! Maar je hebt ook mooie afbeeldingen nodig om bij je blog te plaatsen en daarom wordt mij heel vaak gevraagd waar ik de gratis foto's van mijn blog vandaan haal.

 

Waar vind je gratis foto's voor bij een blog?

Ik kom to-the-rescue om een lijst te geven met website’s waar je gratis foto’s voor een blog kunt vinden.
Let op! Maak altijd een schermafbeelding van een foto en de downloadpagina, zodat je kan aantonen dat je daar een foto hebt gevonden. En controleer de rechten van een foto, ook al staat hij op een gratis aanbod pagina (soms zijn er toch bepaalde rechten toegevoegd door de fotograaf).

Overzicht van websites waar  ik gratis foto’s voor mijn blog kan downloaden

 

Rechten van foto’s voor op een blog

Controleer altijd de rechten van een foto. De fotograaf is eigenaar van de foto en deze geeft aan hoe je de afbeelding mag gebruiken. Het kan namelijk zijn dat je voor je website de afbeelding niet mag gebruiken, maar wel op een website. Wees er dus altijd zeker van dat je de rechten van de foto hebt om hem te gebruiken. Je voorkomt op deze manier schadeclaims die behoorlijk kunnen op lopen. Zelf maak ik altijd een schermafbeelding van de websitepagina waar ik de afbeelding heb gedownload, zodat ik kan laten zien waar ik de afbeelding vandaan heb.

Voor wordpress is zelf een plugin om de rechten van foto’s goed te regelen > https://wordpress.org/plugins/compfight/

Maak foto’s persoonlijk

Wil je echt iets bijzonders doen? Denk er dan eens over na om foto’s uit je eigen leven toe te voegen. Met het beeld kan je een eigen verhaal vertellen over jouw bedrijf. Gebruik geen vakantiekiekjes, want dat kan ook weer een bepaalde indruk geven. Maar het gebruik van eigen foto’s maakt het wel persoonlijk. Je kunt hier een eigen beeldbank voor maken.

Mis ik een website? Laat het hieronder weten in een bericht.