Online verkopen is voor veel ondernemers een uitdaging. Ondanks alle inspanningen met advertenties, funnels en salespagina's, lijkt het moeilijk om daadwerkelijk klanten te krijgen.

 

Picture this... Je scherm staat aan en jij zit ernaar te staren

Man, man... man... zijn dit de resultaten?

Wat je ook doet... het lijkt maar niet te lukken om klanten te krijgen

Ook niet met advertenties, een funnel en een opgefriste salespagina

 

 

Wees eerlijk.. Online verkopen is toch een hoop gedoe...
En elke keer dat je vol energie begint met het lanceren van je online aanbod, eindig je met hoge verwachtingen.... maar teleurstellende resultaten

 

Herken je dit? Dan ben je niet alleen.

 

Veel ondernemers worstelen met het effectief aantrekken van online klanten

Gelukkig zijn er strategieën en inzichten die je kunnen helpen om dit proces te vereenvoudigen en betere resultaten te behalen. In dit artikel deel ik waardevolle tips om je online verkoopinspanningen te verbeteren, zonder gedoe. Wat kun je doen en waar mag jouw focus op liggen als je online klanten wilt krijgen?

 • Optimaliseer je website voor zoekmachines:

  Een van de eerste stappen om meer online klanten aan te trekken, is het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden gebruikt in je pagina's, titels en meta-tags. Dit helpt zoekmachines om je website beter te begrijpen en hoger te rangschikken in de zoekresultaten. Investeer ook in goede content die waardevol is voor je doelgroep, zodat je organisch verkeer kunt genereren.

 • Bouw een sterke online aanwezigheid:

  Naast zoekmachineoptimalisatie is het belangrijk om een sterke online aanwezigheid op te bouwen. Maak gebruik van sociale media, bloggen en gastbijdragen op relevante websites om jezelf als expert te positioneren en waardevolle content te delen met je doelgroep. Door consistent en waardevol te zijn, bouw je vertrouwen op en trek je potentiële klanten aan.

 • Gebruik doelgerichte advertenties:

  Advertenties kunnen een krachtige manier zijn om je bereik te vergroten en gericht verkeer naar je website te leiden. Zorg ervoor dat je je advertenties goed target en specifieke doelgroepen bereikt die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. Test verschillende advertentieplatforms en -formaten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

 • Bied waardevolle content aan:

  Contentmarketing is essentieel om je doelgroep te betrekken en te informeren. Creëer waardevolle content in de vorm van blogposts, video's, whitepapers, infographics, enzovoort. Richt je op de behoeften en interesses van je doelgroep en bied oplossingen en inzichten aan. Door waardevolle content te delen, bouw je niet alleen vertrouwen op, maar trek je ook geïnteresseerde klanten aan.

 • Personaliseer en automatiseer waar mogelijk:

  Personalisatie is een belangrijk aspect van effectieve online marketing. Gebruik gegevens en analyses om je marketingboodschappen en -ervaringen aan te passen aan de individuele behoeften van je klanten. Automatiseer bepaalde marketingprocessen, zoals e-mailmarketing en lead nurturing, om efficiëntie en consistentie te waarborgen.

Conclusie: Online verkopen kan uitdagend zijn, maar met de juiste strategieën en inzichten kun je meer klanten aantrekken zonder gedoe

Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, een sterke online aanwezigheid op te bouwen, doelgerichte advertenties te gebruiken, waardevolle content aan te bieden en te personaliseren waar mogelijk, kun je je online verkoopinspanningen verbeteren en betere resultaten behalen.

Experimenteer, analyseer en pas je strategieën aan op basis van de behoeften van je doelgroep.

Wat te doen als het voelt als een uitdaging

Ik snap je... want als ondernemer kan het online klanten aantrekken soms overweldigend zijn. Je hebt hard gewerkt aan je bedrijf, maar het lijkt alsof je vastzit en geen vooruitgang boekt. Als je jezelf in deze situatie bevindt en het ondernemen als een uitdaging voelt, wanhoop dan niet.

Stel jezelf de vraag: wat wil ik echt bereiken met mijn bedrijf? Soms is het nodig om je doelen opnieuw te definiëren of aan te passen. Dit geeft je een helder beeld van waar je naartoe wilt en stelt je in staat om gerichte actie te ondernemen.

Kom op... geef niet op... online verkopen is niet ingewikkeld

Online klanten krijgen gaat gepaard met ups en downs. Het is belangrijk om veerkrachtig te zijn en niet op te geven bij de eerste tegenslag. Zie elke uitdaging als een leermoment en gebruik het als een kans om sterker te worden. Blijf gefocust en laat je niet ontmoedigen door tijdelijke obstakels.

Als ondernemen lastig voelt, is het belangrijk om actie te ondernemen en niet stil te blijven zitten.

Ja, ondernemen kan uitdagend zijn, maar met de juiste mindset en stappen kun je weer op de weg naar succes komen.

 

Wat is belangrijk voor een juiste mindset?

Vraag de gemiddelde ondernemer hoe het gaat en we krijgen, druk, druk... druk

Dus tijd om ergens bij stil te staan, is er bijna niet. Terwijl stilstaan bij je successen essentieel is voor de juiste mindset om klanten te krijgen. Daarom wil ik je uitnodigen om meer stil te staan bij je successen. Want daar denderen we te makkelijk overheen en zijn al weer bezig met het volgende.

 

Maar het mooie van het vieren van je successen is....  dat je sowieso een cheerleader krijgt in je bedrijf en als je bewust stilstaat bij je successen dan helpt dat om meer van dit soort successen aan te trekken. Luister maar mee hoe dat werkt >>  Podcast #53 Vier je successen als ondernemers, zodat je er meer van aantrekt

 

Blijf je gefrustreerd, omdat het je maar niet lukt om klanten te krijgen, zelfs niet met advertenties, funnels en salespagina's? Begrijpelijk! Dan heb ik een oplossing voor je.

Schrijf je vandaag nog in voor mijn webinar "Meester je marketingspel: Ontdek hoe je dagelijks een lead krijgt". Als je genoeg hebt van het gedoe en klaar bent om je online verkopen te stimuleren, is dit webinar een must! Zie ik je daar?