"Ik irriteer mij aan businesscoaches. Ik krijg er zelfs jeuk van. Het zijn allemaal mooie praatjes waarmee ze je in een programma willen lokken. Terwijl ik weet dat ik het gewoon zelf moet doen." De onderneemster voor mij keek mij heel strak aan en was overtuigd dat ze niet met mij ging samenwerken. "Ze kon dit toch zeker zelf wel oplossen!"

Ik heb geen businesscoach nodig

Ze werkte hard, maar had helaas wel te weinig klanten, te weinig aanvragen, te weinig omzet etc. Nu was ze op een punt dat ze zichzelf afvroeg, waarom ze dit überhaupt nog deed. Met het harde werken, verdiende ze net iets meer dan 40.000,- per jaar. De resultaten waren niet in verhouding met de tijd die ze erin stopte, vond ze.

Misschien herken je het? Heb jij deze gevoelens ook.
Je gelooft het gewoon niet dat businesscoaches je kunnen helpen. Wat ze ook zeggen, jij trapt niet meer in de mooie praatjes.

Iedere succesvolle ondernemer weet dat dit  juist een moment is om een businesscoach in te schakelen

Succesvolle ondernemers weten dat je op zo'n moment juist nieuwe inzichten, kennis of expertise nodig hebt. Ieder groeiend bedrijf maakt het mee en dan juist schakelen ze een businesscoach in. Hun tijd is kostbaar en die willen ze niet verspillen aan experimenteren, uitproberen of zaken die uiteindelijk niets gaan opleveren. Ze gaan voor direct resultaat.

Alleen wat doe jij als je je irriteert aan businesscoaches? Als je niks van hun methodes wilt weten en het gevoel hebt dat je het beter zelf kunt uitzoeken? Ik geef je 3 inzichten waardoor je inziet dat het goed is om op zijn tijd een hulplijn uit te gooien naar een businesscoach. Zodat je sneller en makkelijker van A naar B komt en je betere resultaten haalt.

 

Businesscoaches triggeren een verlangen in jou dat niet gerealiseerd wordt

De berichten vallen je op, omdat je zelf ook bezig bent met het onderwerp waar de businesscoach het over heeft. Er is een verlangen om een doorbraak te hebben en je komt steeds meer tot de conclusie dat je deze niet realiseert. Als een businesscoach dan steeds dit onderwerp aanhaalt, dan kan het je irriteren. Alleen de vraag is wie je dan écht irriteert. De businesscoach of irriteer je je aan jezelf, omdat de situatie niet verandert?

Weggedrukte verlangens nemen de vorm aan van kleine en grote irritaties. Alleen jouw verlangen laat zich niet wegdrukken. Er is iets niet in orde en dat uit zich in irritaties.

Ontdek... Wat is jouw verlangen?

Als je tot de conclusie komt dat er onder je irritatie een groot verlangen zit, dan wordt het tijd om dit verlangen te realiseren. De irritatie is namelijk de innerlijke stem die aangeeft dat je dit heel graag wilt. Saboteer jezelf daarom niet en vertrouw op wat de stem werkelijk tegen je zegt.

Doe je het niet, dan is er  een grote kans dat je kwaad of chagrijnig wordt op alles en iedereen om je heen. En dus ook businesscoaches 😉 Of je gaat juist dagdromen hoe jouw ideale wereld eruit ziet. Alleen jij denkt dat het nog een lange weg is om daar te komen. Of je gelooft niet dat het voor jou is weggelegd.

Het ontkennen van je verlangen is doodvermoeiend. Laat wat vanbinnen borrelt naar buitenkomen en bekijk wat de irritatie je vertelt.

Welke stap heb je nodig om je verlangen te realiseren

Blijf je stilstaan en mopperen of ga je aan de slag? Als je aan de slag wilt, kijk dan welke stap jij als eerste kunt zetten. Is het in de telefoon klimmen om een businesscoach jouw stagnatie voor te leggen? Ben jij het obstakel voor je bedrijf, neem dan het moeilijke besluit om hulp in te schakelen. Zodat je bedrijf verder kan groeien. Je hoeft het niet alleen te doen. Wat je nu vanbinnen borrelt, is een uitnodiging om je bewust te worden wat je wel of wat je niet wil en wat je werkelijk voelt. Meer niet en een businesscoach helpt je om daar antwoorden op te krijgen.

Met niets doen ben je niet geholpen, want zo krijg je alleen maar meer irritaties en ergernissen. Onze neiging is om irritaties en ergernissen uit de weg te gaan. Alleen waar je je tegen verzet, houdt juist aan.  Onbewuste probeer je van een ander te ontvangen. Alleen met onduidelijk vragen en mopperen ontdek je dat je het negen van de tien keer juist niets ontvangt. Kijk er liefdevol naar, zodat je ruimte maakt om je irritatie weg te laten gaan en je de mogelijkheid krijgt om je verlangen te realiseren.

 

Kortom, merk je dat je geïrriteerd raakt?
  1. ONTDEK WELK VERLANGEN OM AANDACHT VRAAGT
  2. ZIE DAT JE DIEPSTE VERLANGEN NIET GEREALISEERD WORDT
  3. ZET DE EERSTE STAP OM JE VERLANGEN TE REALISEREN

 

 

Your dream is closer than you think

Maak er een gewoonte van om je irritaties op te merken en buig ze om, zodat je ziet welke stap je kunt zetten om jouw situatie te veranderen. Ook de klant die overtuigt was dat ze geen businesscoach nodig had, kwam er snel achter dat ze sneller resultaten haalde toen ik haar mocht begeleiden. Ze zag in dat haar diepste verlangen niet gerealiseerd werd en dat ze daarop boos was. Het beeld dat ze steeds voorbij zag komen, irriteerde haar. Maar eigenlijk was het een uitnodiging om er iets aan te doen. En samen gaat dat sneller en makkelijker, dan alleen blijven tobben.

 

Ik wil je uitnodigen om jouw irritatie voor businesscoaches te zien als een groot signaal. Een signaal dat je uitnodigt om te kijken naar wat je WEL wil.  Stel jezelf de volgende vragen: Wat wil jij graag in het ondernemen en met je leven? Loop daar niet voor weg. Anders blijf jij de bottleneck van je bedrijf en kom je geen stap verder. Alleen een goed opgezet plan maakt jouw droom realiteit. Zorg voor een routekaart van jezelf, jouw aanpak en zet de stappen om jouw droombusiness te realiseren.

Wil je er eens over praten? Of dat ik meekijk? Dat kan. Vraag een GRATIS gesprek aan en dan spreek ik je binnenkort.