Stel jezelf eens deze simpele vraag: Zou je eigenlijk je eigen aanbod, training, programma, workshop kopen? Zou je écht centen neerleggen voor datgene wat je nu aanbiedt? Denk erover na. Zou je enthousiast worden, zou je denken: "Dit is precies wat ik nodig heb!" Of is er een stemmetje dat zegt: "Hmm, ik weet het niet zeker." Als het niet met een volmondig 'ja' is, dan is het tijd om eerlijk te zijn tegen jezelf over je aanbod. Ondernemen gaat niet alleen over het aanbieden van een product of dienst, maar ook over de waarde die je toevoegt aan het leven van je klanten.

Investeer je tijd en moeite in iets waarvan je oprecht gelooft dat het een gamechanger is

Als je niet zelf overtuigd bent, waarom zouden jouw klanten dat dan wel zijn?  Jouw aanbod is een belofte aan je klanten. Het is hetgeen wat je aanbiedt - een product, een dienst, of een combinatie daarvan - dat waarde toevoegt aan het leven van je doelgroep. Het is niet alleen een transactie; het is een oplossing voor een behoefte, een antwoord op een vraag, of een manier om een probleem op te lossen.

Dus, neem een moment om kritisch naar je aanbod te kijken. Als het niet 'hell yes' is, dan is het misschien tijd om te heroverwegen. Want als jij niet in de waarde van je aanbod gelooft, waarom zouden anderen dat dan doen?

 

Maak een onweerstaanbaar aanbod

Jouw aanbod vormt de ruggengraat van je onderneming... alles wat je doet draait hierom. Het omvat een scala aan diensten en producten die je aan jouw ideale klant aanbiedt. Als kennisondernemer of coach zijn dit vaak trainingen, programma's, cursussen, trajecten, workshops, masterclasses, retraites en events. Het gaat verder dan alleen producten of diensten aanbieden; het is de kunst om iets te bieden aan potentiële klanten wat simpelweg onmogelijk te negeren is.

Want een onweerstaanbaar aanbod trekt niet alleen de aandacht, maar spreekt ook direct de behoeften en verlangens van je doelgroep aan. Het is als een uitnodiging die zo verleidelijk is dat mensen er eenvoudigweg geen nee tegen kunnen zeggen.

 

Bouw een onweerstaanbaar aanbod met duidelijke kenmerken en voordelen

Oké, laten we het hebben over het bouwen van een aanbod dat mensen gewoon niet kunnen weerstaan. Je weet wel, zo'n aanbod waar mensen over praten, dat viral gaat, en waarvan iedereen denkt: "Dit MOET ik hebben!" Maar, hoe doe je dat?

Ten eerste, je moet superhelder zijn over wat jouw aanbod te bieden heeft. Wat zijn de unieke kenmerken die het onderscheiden van de rest? Zijn het de speciale functies, de exclusieve toegang, of misschien die extra dosis magie die niemand anders heeft? Zorg ervoor dat mensen in één oogopslag begrijpen waarom jouw aanbod zo speciaal is.

Maar het draait niet alleen om kenmerken; jouw klanten willen weten wat ze eruit halen. Wat zijn de voordelen voor hen? Bespaart het ze tijd? Maakt het hun leven gemakkelijker? Verbetert het hun vaardigheden of brengt het meer vreugde in hun leven? Vertel het ze duidelijk en voilà, je hebt een aanbod dat mensen niet kunnen weerstaan.

Aanbod dat opvalt, omdat anderen het zeggen

Zonder twijfel ben je enthousiast over de diensten of online cursussen die je aanbiedt. Het is tenslotte jouw passie en expertise die je deelt met anderen. Maar laten we eerlijk zijn, jouw enthousiasme alleen is niet genoeg om anderen te overtuigen.

Daarom zijn klant testimonials zo essentieel. Als je wilt dat jouw aanbod opvalt, moet je anderen aan het woord laten. Laat je klanten vertellen over hun ervaringen, successen en hoe jouw diensten een verschil hebben gemaakt. Het zijn deze authentieke verhalen die potentiële klanten geruststellen en overtuigen om voor jou te kiezen.

Jouw aanbod is geweldig, daar bestaat geen twijfel over. Maar met de stemmen van tevreden klanten erbij, maak je het pas echt onweerstaanbaar. Dus, verzamel die testimonials en laat de wereld zien waarom jouw diensten de moeite waard zijn.

 

In een wereld vol keuzes is een aanbod dat uitblinkt een must

Hoe laat je jouw aanbod opvallen te midden van de chaos van keuzes die er zijn. In een wereld waarin iedereen schreeuwt om aandacht, hoe zorg je ervoor dat jouw aanbod als beste naar voren komt? Zorg ervoor dat je aanbod iets unieks heeft, iets dat het onderscheidt van de rest. Maar hier komt het mooie: jouw aanbod is niet slechts een product of dienst; het belichaamt jouw overtuigingen, passie en toewijding om levens te verbeteren.

Wanneer klanten jouw aanbod zien, moeten ze niet alleen denken aan wat ze kopen, maar ook aan de ervaring, betrokkenheid en waarde die jij belooft. Het is als een uitnodiging om deel uit te maken van iets groters, iets dat hen steeds verrast of wat hun verwachtingen overtreft.

 

Waar het om draait als je mensen wilt overtuigen om jouw programma te kopen, is:
 • Maak duidelijk wat ze krijgen:
  Vertel ze precies wat ze uit jouw programma halen en waarom het geweldig is.
 • Zorg dat je betrouwbaar overkomt:
  Mensen kopen van mensen die ze vertrouwen, dus laat zien dat je te vertrouwen bent. Denk aan recensies, testimonials, dat soort dingen.
 • Los een probleem op:
  Als jouw programma een specifiek probleem oplost waar ze mee zitten, hebben ze meer reden om het te kopen.
 • Laat zien wat jou anders maakt:
  Benadruk wat jouw programma anders maakt dan al het andere daarbuiten.
 • Raak ze emotioneel:
  Maak een emotionele connectie. Mensen kopen vaak op basis van emoties, dus speel daarop in.
 • Vertel het duidelijk:
  Houd je communicatie simpel en begrijpelijk. Maak duidelijk wie baat heeft bij je programma en hoe het werkt.
 • Bewijs dat het werkt:
  Als je successen kunt laten zien van anderen die jouw programma hebben gebruikt, geeft dat vertrouwen.
 • Verminder het risico:
  Maak het makkelijker voor mensen om 'ja' te zeggen door bijvoorbeeld garanties of geld-terug-opties aan te bieden.
 • Goede marketing:
  Zorg dat mensen überhaupt weten dat je programma bestaat. Een slimme marketingstrategie is key.
 • Speel in op timing:
  Creëer een gevoel van urgentie. Tijdelijke aanbiedingen of bonussen kunnen helpen.
 • Luister naar anderen:
  Als vrienden of bekenden positief praten over jouw programma, heeft dat een enorme invloed.

 

Kortom, maak het aantrekkelijk, bouw vertrouwen op, laat zien dat het werkt, en maak het hen makkelijk om 'ja' te zeggen. En vergeet niet,  jouw  aanbod is een belofte aan je klanten, een oplossing voor een behoefte, een antwoord op een vraag, of een manier om een probleem op te lossen. Het moet meer zijn dan een transactie; het moet een kans zijn om impact te maken, relaties op te bouwen en een blijvende indruk achter te laten.

 

Welke prijs voor je voor je aanbod en hoe verkoop je het?

Ik kan mij nu voorstellen dat je een waanzinnig aanbod gaat maken. Ik kreeg zelf eens de uitdaging om het allerbeste aanbod ooit te maken en het dan zo leuk voor mezelf te maken, dat ik er verliefd op zou worden. En vraag je je daarna af, wat moet ik er voor vragen... Luister dan deze podcast eens.

Hierin vertel ik je hoe ik denk over uurtarieven en waarom je deze beter kan omzetten in een bedrag voor een compleet programma. Waar je op moet letten als je de prijs gaat bepalen, zodat je niet onderbetaald wordt. En hoe bepaal je de prijs voor je aanbod.

 

 

En check daarna hoe je klanten koop klaar maakt voor je aanbod door deze podcast te luisteren.