Gek werd ik ervan... de stortvloed aan content die op mij afkwam als ik social media opende of de mail in mijn mailbox checkte. Doe dit, doe het zo, wees consequent, ben je wel betrouwbaar... en ga zo maar even door. Al die tips en adviezen om een succesvol bedrijf te bouwen maakte mij iedere dag duidelijk dat ik iets niet goed deed. Want ik hield mij er niet aan... Ja, ik had het wel geprobeerd, maar inwendig voelde ik ontzettend veel weerstand om het op deze manier te doen. Daardoor deed ik het net anders of schoof ik het vaak voor mij uit en deed het niet. "Zag je dat? Daar vloog weer een dag voorbij. En jij, Daan, hebt niet gedaan wat je moest doen om een succesvol bedrijf op te bouwen. Lekker handig!"

 

Zij hadden een geheim over succesvol ondernemen dat ik niet wist

De mensen waar de tips en adviezen van kreeg, hadden al een succesvol bedrijf opgebouwd. De grote 6 of 7 figure business.. check... dat hebben zij...  Mijn conclusie? "Zij weten hoe het moet. Tja en als ik dat vergelijk met wat ik doe... dan kom ik er niet zo goed vanaf. " Een klein geniepig intern stemmetje kreeg mij steeds meer in de greep. Ik kreeg zelfs gevoelens dat ik niet geschikt was voor het ondernemen en dat ik beter kon zoeken naar een baan. "Maar 10% van de ondernemers is succesvol en haalt de eindstreep" tetterde er door mijn hoofd en ik ging mij steeds kleiner en kleiner voelen. Ik zag vooral wat ik allemaal niet goed deed.... en ik hoorde zeker niet bij de 10% succesvolle ondernemers.

 

Ze hadden zoveel invloed op mij dat ik zelf niet meer aan het roer stond

Ik voelde steeds meer dat het tijd werd om deze invloed in mijn leven los te laten. Want de boodschappen maakte mij onzeker en daardoor kwam ik steeds meer van mezelf af te staan. Het was voor mij een trigger om in mijn niet gewenste staat te schieten en juist alleen maar gefocust te zijn op wat er niet goed ging. Alleen ik durfde het niet. Het was namelijk ook mijn houvast. Ergens had ik een bevestiging voor mezelf dat ik niet zo succesvol was, omdat ik het niet goed deed. En zo zat ik mezelf onbewust lekker te saboteren... want dan lag het daar toch aan dat het nog geen succes was. Ik was nog niet zo goed als dat zij zijn....

 

Tot het moment dat ik leerde dat je zelf jouw waarheid creëert. De hoogte van je bankrekening, de klanten die je aantrekt... Wat jij denkt en gelooft, komt tot leven in jouw wereld.

 

Waar is het goed voor dat je eerst door de shit moet om werkelijk te worden wie je bent, wie had dat dan bedacht?

Eerst vond ik het maar wazige shit... want als ik in het rond keek dan werd ik niet zo blij van mijn wereld. En had ik dat dan gecreëerd? Waarom? Wat was daar dan de bedoeling van? Maar ergens vond ik het ook interessant dat je invloed kon hebben op je eigen wereld, waardoor ik mezelf er toch in bleef verdiepen. Ik leerde daardoor dat je vanuit een trigger betekenis gaat geven aan wat je meemaakt. Dat je daardoor iets over jezelf gelooft en daar ga je dan bevestiging voor zoeken dat het klopt wat je denkt. En zo hobbel je steeds in een cirkeltje rond.

Ik hoor wat er allemaal niet goed gaat in mijn business (trigger) daardoor geloof ik dat ik een slechte ondernemer ben en dan zet ik dus mijn zwarte bril op en zie alleen maar de dingen die niet goed gaan in mijn business. Tadaaaa... bewijs dat ik niet geschikt ben als ondernemer.

 

Wat je gelooft wordt waarheid

Er zit dus een enorme creatieve kracht in wat ik denk en geloof over mezelf en het werd tijd dat ik dit patroon met mezelf ging doorbreken. Zodat ik een andere werkelijkheid voor mezelf creëer. En op dit moment was mijn aandacht vooral gefocust op het succes van anderen en de manier waarop zij hun business runde. Ik keek helemaal niet meer naar wat ik goed deed en zo creëerde ik een 'selffulfilling prophecy' voor mezelf. Waardoor ik kreeg wat ik verwachtte. Allemaal door alle tips en tricks die binnen kwamen in mijn wereld en dus ervoor zorgde dat ik niet bij het zelfvertrouwen in mezelf kon blijven. En ik was hard bezig om te bewijzen aan mezelf dat ik gelijk had.

 

Ontketen jouw authentieke kracht als je succesvol wilt zijn

Maar er was ook een andere stem.. die ik vooral hoorde als ik buiten in de natuur was. "Gooi toch al die adviezen van je telefoon af. Bescherm jezelf en vertrouw op je eigen inzichten." Steeds sterker werd het gevoel om iedereen te verwijderen uit mijn wereld. Niet omdat ik ze niet leuk, lief of wat dan ook vond... maar wel omdat het mij triggerde om in mijn onzekerheid te stappen. Dus op een zondag heb ik alle mailingen doorlopen en heb mij overal voor uitgeschreven. Het voelde alsof ik 10 kilo lichter werd. En ik ging door naar mijn social media...

 

Shit, moet ik die en die dan ook loslaten???

Het verwijderen van contacten op social media vond ik lastiger. "Wat als ze denken dat ik ze niet meer aardig vind? Of wat als ze zien dat ik ze niet meer volg? Dat kan ik toch niet maken..." Je begrijpt, het verhaaltje begon weer in mijn brein. Tot ik resoluut op de ontvolg knop ging drukken. Aan alles merkte ik dat ik het spannend vond, want door mijn hoofd schoten verhaaltjes van situaties als ik ze weer tegen zou komen. Wat ging ik dan zeggen? Kon ik dan nog wel naar events van deze toppers? Of was dat dan ook een no-go.... Je begrijpt, ik had heel wat werkt te verrichten om in mijn gewenste staat te blijven en het lukte mij om alle mensen te verwijderen van social media.

 

Soms mis ik ze... de triggers

Als ik nu terugkijk, is het de beste beslissing ooit geweest. Het geeft mij zoveel rust en ik kan veel beter bij mijn eigen kracht blijven. Het onrustige gevoel van niet goed genoeg zijn, is er nog wel.... kijk ik ben nog geen engeltje... maar komt niet meer naar mij toe door social media of nieuwsbrieven. Ik sta aan het roer en kan veel beter luisteren naar mijn intuïtie. En soms... soms mis ik ze... maar weet je... dan zoek ik ze zelf op en luister naar de verhalen of tips die ik wil horen. Het is dan mijn keuze en komt niet meer ongewenst mijn leven binnen. Ik vind dat een stuk rustiger zo... Het zorgt ervoor dat ik veel meer kan aanhaken op het veld van ongekende mogelijkheden en daar luister ik naar de inspired actions die krijg. De triggers die ervoor zorgen dat ik niet aangehaakt ben, heb ik uit mijn wereld verwijderd.

 

Houdt iets jou tegen in je business?

Merk jij dat er ook iets in in het succes van jouw business. Dat iets je tegenhoudt, maar je kan er niet de vinger op leggen wat het precies is. Laat mij dan de blauwdruk van je gedachtes maken in een GRATIS Deep Dive gesprek. Ik heb zo naar boven waar de bottleneck zit. Zodat jij door kunt en je droombusiness kunt bouwen. Jouw bewustzijn is letterlijk gevuld met oneindige potentie en de grootste expressie van jezelf is al in jou aanwezig, hier en nu. Je hoeft niet meer te zoeken, want alles waar je naar verlangt is er al. En alles wat je daarin tegenhoudt... misschien is het tijd om het te verwijderen...