De ondernemer voor mij wil dat ik als businesscoach beslissingen neem. Ze kijkt mij indringend aan "Wat zou jij doen, Danielle?" Alleen ik kan daar geen antwoord op geven. Sterker nog, dat wil ik niet. Ik wil dat je zelf blijft nadenken en zelf jouw bedrijf runt. Dat is de enige weg naar succes.

Het is jouw bedrijf. Jij bent begonnen.
Ergens zag je een mogelijkheid om van betekenis te zijn.

Dat heb je aangegrepen.
Dappere beslissingen hebben gemaakt dat je nu hier staat.

Als businesscoach neem ik het roer niet over.
Ik stel lastige vragen, zodat je zelf nadenkt en grip houdt op je bedrijfsgroei.

Niet klakkeloos volgen wat ik zeg of opper
Juist niet

Ik kan niet zeggen: "Spring maar drie keer omhoog, ga op je kop staan, draai in het rond en dan komt het succes jouw kant op". Het is ook niet realistisch om te denken dat ik 3x zwaai met mijn toverstaf en er een toverformule uitkomt die voor iedereen werkt. Schei uit, dat gaat je geen stap verder brengen. Jij moet zelf nadenken en je constant afvragen of het klopt voor jou en jouw bedrijf.

Natuurlijk is het makkelijk als ik met een standaard stappenplan kom. Doe dit, doe dat… en dan komt het succes vanzelf wel. Alleen werkt het ondernemen zo niet.

Een werknemer vindt het fijn om instructies op te volgen, maar een ondernemer blijft zelf nadenken. Die is eigenwijs en ziet zijn eigen kansen. Of die ziet juist dat het geen slimme stap is om het zo te doen, omdat het niet past.

Zelf nadenken, zodat je jouw bedrijf naar het succes brengt

Het liefst werk ik met ondernemers die zeggen "Danielle, zo zie ik het niet". Heerlijk, die eigenwijze rebels die heel goed in de gaten hebben waar ze mee bezig zijn. De leiders die niet klakkeloos volgen wat gezegd wordt, maar die kritische vragen blijven stellen. Samen komen we met deze houding verder. Samen zoeken we naar de allerbeste oplossing.

Alleen is deze vorm van leiderschap bij veel ondernemers ver te zoeken. Ze volgen trainingen en denken zelf niet meer na. "Zo moet het, dus zo doe ik het." Zelfs als er een zacht leidersstemmetje zegt "Dit werkt niet".

 

"Als je nu even zegt wat ik moet doen, dan kan ik weer verder"

Volgens mij gaat het al fout bij het woordje 'als'. Ondernemen vraagt denkwerk, vraagt van jou om constant een helikopterview te houden en bewust te werken aan je bedrijf. Het even tussendoor doen en quick fix's gaan je niet brengen waar je wilt zijn met je bedrijf. En ik begrijp je... natuurlijk is het veel leuker om samen te werken met je klanten en dit denkwerk niet te doen. Het liefst wil ik ook instant succes hebben, maar dan ga ik volledig voorbij aan het feit dat je bouwt aan je succes. Soms 10 stappen naar voren en 6 stappen weer terug. Je zoekt, je ontdekt wat jouw manier is en hoe het steeds beter kan.

Is het leuk als ik dit punt aansnijd? Want geloof mij, ik heb direct in de gaten als jij van mij verlangt dat ik je business run.  Zeker niet, veel ondernemers vinden mij zelfs irritant als ik laat zien dat ze alle leiderschap aan een ander overlaten.

"Je kunt toch gewoon even vertellen wat ik het beste kan doen", bijten ze mij boos toe. En toch... doe ik het niet. Ik breng al mijn klanten stuk voor stuk terug bij hun leiderschap, omdat daar de magie ontstaat in onze samenwerking. Een leider die hulp vraagt, komt sneller bij het gewenste resultaat dan een volger die niet meer nadenkt en angstig afwacht op instructies.

 

Pak je leiderschap en beslis wat de volgende stap is

Het is tijd om zelf je antwoorden vinden. Daarna ga ik meedenken en helpen om het op de allerbeste en slimste manier te doen.

Zelf aan de knoppen zitten en zelf weten wat de allerbeste manier is om de volgende stappen te zetten. Waarom? Omdat jij als geen ander weet hoe het werkt in jouw bedrijf. Omdat jij precies weet hoe je doelgroep denkt. Bij jou vinden we de antwoorden. Dat kan een ander niet voor je verzinnen of beslissen.

 

Jij beslist... keer op keer en jij staat aan het roer.
Zodat je in het vervolg niet meer vraagt, wat zou jij doen?
Maar dat je precies weet wat er nodig is in je bedrijf en vraagt "Wat is voor mij slim om te doen?"
En je dat antwoord ook weer kritisch durft te bekijken.

 

Wil je eens kijken wat ik als businesscoach voor jou kan betekenen? Vraag gerust een gratis gesprek aan en dan laat ik het zien of het voor jou slim is om met een businesscoach te gaan samenwerken.