"Meer klanten helpen... mag het ook een tikkie minder?" vraagt ze mij tijdens een coachingsessie. Als ondernemer hebben we allemaal dezelfde 24 uur in een dag. Hoe jij die uren gebruikt maakt het verschil tussen een succesvolle ondernemer en een harde werker die net niet genoeg verdient. Vaak zitten de harde werkers bomvol 1-op-1 klanten die ze begeleiden. Maar als je al jouw beschikbare uren volstopt met 1-op-1 coachklanten en je bankrekening is nog niet op het niveau dat je wilt... dan is het tijd om het anders aan te pakken en door te lezen.

 

Hoe kun je jouw uren beter gebruiken om meer klanten te helpen

Meerdere inkomensbronnen helpen om het bedrijf te laten groeien, zonder dat je aan de tax komt qua werkbare uren die jij als ondernemer aan kunt. Het helpt om je omzet te laten groeien... in dezelfde 24 uur. Laten we snel kijken naar andere mogelijkheden die jij vandaag kunt toevoegen, die helpen om het bedrijf (en de omzet) te laten groeien en meer klanten te helpen.

 

Denk na over een programma waar minder van jouw tijd voor nodig is

Welk programma je ook ontwikkelt om jouw 1-op-1 begeleiding te vervangen - zoals online lessen, een challenge week, masterclasses etc. - als het klaar is dan kun je ademhalen en rustiger aan doen.  Je kunt het product/aanbod de komende tijd verkopen aan meerdere mensen zonder dat het jou extra tijd kost als de klanten in het programma zit. Natuurlijk zijn er wel marketinginspanningen nodig om het te promoten, maar jouw begeleiding is voor deze vorm niet constant nodig.

 

Mogelijkheid 1: Je eerste laagdrempelige online aanbod voor meer klanten

Een laagdrempelig online aanbod is goedkoper dan jouw 1-op-1 coaching en helpt klanten die er nog niet aan toe zijn om een grotere investering bij jou te doen. Een eerste laagdrempelig product helpt jou om je bereik te vergroten, omdat het goedkoper is om aan te schaffen en daardoor toegankelijker wordt voor meer klanten. Grote kans is dat je de klanten door dit eerste laagdrempelige product daarna naar de salesfunnel gaan, waar ze uitgenodigd worden om de volgende stappen met jou te zetten. Door de aankoop van jouw eerste laagdrempelige product zijn ze er al van overtuigd dat jij the-go-to-person bent op dit gebied en kopen ze sneller jouw vervolgaanbod. Ze hebben namelijk hun eerste successen met jou al samen behaald.

 

Mogelijkheid 2: Groepscoaching door een programma voor een groep te ontwikkelen

Met een groep is het voor jou nog steeds mogelijk om persoonlijke begeleiding te geven en in dezelfde tijd kun je meer klanten helpen. Dit is een mooi aanbod dat je kunt aanbieden na je weggever, zodat klanten met jou kunnen samenwerken en je agenda niet bomvol wordt. Deze mogelijkheid met jou samen te werken is nog steeds laagdrempelig en kan aantrekkelijker zijn dan jouw 1-op-1 begeleiding omdat het vaak goedkoper is. Klanten behalen namelijk met een groepsprogramma hun gewenste resultaten en ervaren jouw persoonlijke begeleiding. Belangrijk hierbij is dat je er geen standaard template van maak, want een one-size-fits-all programma zorgt er niet voor dat jouw klanten de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Blijf dus aandacht hebben voor het begeleiden en de persoonlijke aandacht die aanwezig moet zijn in deze vorm van begeleiding.

 

Voordeel van groepscoaching en meer klanten helpen

Een groep zorgt voor groepservaring door de verhalen die onderling worden gedeeld. Daarbij kan deze groep jouw klanten inspireren om de stappen te zetten, omdat ze het anderen zien doen en denken "Vooruit maar, ik ga het ook proberen". Belangrijk bij een groep is dat je het in goede banen leidt en zorgt dat helder is welke topics worden besproken. Het voordeel van een groep is dat jij veel meer feedback krijgt en deze inzichten kun jij weer verwerken of fine tunen voor een volgend programma. En let maar op, iedere groep is anders... ook al behandel jij dezelfde informatie.

 

Zoals je ziet is er meer mogelijk dan 1-op-1 klanten te begeleiden en het zorgt ervoor dat jij meer klanten kunt helpen in dezelfde tijd. Ga nadenken over een andere vorm qua businessmodel als je merkt dat je alleen maar druk in de weer bent en het zich niet vertaald naar een goed gevulde bankrekening. Kijk of je een andere producten kunt toevoegen, zodat je meer klanten kunt helpen in dezelfde tijd. Vind je het lastig en wil je graag weten wat je eraan kunt doen? Laten we binnenkort elkaar spreken en dan kijk ik met je mee. Ik zie snel genoeg waar jouw mogelijkheden zijn om meer te verdienen en nog tijd over te houden voor een privé-leven 😉

 

 

Of kijk naar het 8Weekse Kickstartprogramma, waarin we samen aan de slag gaan met jouw productaanbod.

 

 

 

 

 

 

 

Zoek je antwoorden op jouw ondernemersvragen of ervaar je knelpunten in het bedrijf? Laat mij meekijken, zodat we samen de oorzaak tevoorschijn halen en oplossen | Grip op jezelf, je bedrijf en je groei |