Voor alle ondernemers met een online business is het mogelijk om een extra inkomstenstroom te ontwikkelen (en iedere ondernemer hoort online aanwezig te zijn, maar goed dat is een ander blog) en zijn er online kansen. Alleen... pakken veel ondernemers deze kans om meer te verdienen niet. En dat is zonde, want ik weet zeker dat deze online kansen bij jou aanwezig zijn. Daarom is het tijd om er iets aan te doen en te laten zien waar jij kansen laat liggen.

 

Online kans nr. 1

Affiliate marketing is het nummer 1 verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen. Jij maakt reclame voor een product of dienst en verdient aan iedere verkoop die daardoor wordt gerealiseerd. Dit werkt hetzelfde als een vriend vertellen hoe fijn je vakantie is geweest en dat je aanbeveelt om zijn volgende vakantie daar ook te boeken.

Als er een product is dat jij gebruikt, zoals bijv. Webinargeek, (ja inderdaad mijn affiliate link ;-)) dan kun je aanmelden als affiliate. Jij krijgt een eigen link die op je blog of website plaatst. Elke keer als iemand op deze link klikt en het product koopt, gaat bij jou de kassa rinkelen.

 

Online kans nr. 2

De upsell in je salesfunnel is ook zo'n plek waar veel kansen worden gemist. De klant is geïnteresseerd en je haalt niet alles eruit wat erin zit. Waarschijnlijk heb je een basis salesfunnel, waarin je de klant naar je allerduurste aanbod brengt. Nu is de uitdaging om oog te hebben voor alle kansen die er zijn in je salesfunnel op het moment dat de klant interesse krijgt voor wat jij aanbiedt. Want het verkopen stopt namelijk niet op het moment als de klant gekocht heeft of door jouw salesfunnel is gegaan.

Voor elk aanbod in je salesfunnel, kun je weer een upsell bedenken. Bijvoorbeeld een proefperiode voor je member site. Of een boek. Belangrijk is dat het een absolute no-brainer is die jouw klant niet wil missen en speelt in op de logische volgende stap van jouw klant. Dat ga je aanbieden, zodat jij de kansen grijpt als een klant zijn portemonnee open heeft.

 

Online kans nr. 3

Met een websitebezoek geeft de klant het signaal dat deze geïnteresseerd is in jouw aanbod. Alleen kan deze tijdens het surfen op het internet worden afgeleid. Of misschien is de klant nog niet volledig overtuigt om het aanbod te kopen. Klikt... weg is jouw salespagina. Als jij op dat moment in het verkoopproces niet meer voorbij komt, dan is de kans groot dat de concurrent er met jouw klant vandoor gaat.

Zorg dat je websitebezoekers opvolgt door een advertentie te plaatsen waarin je de klant uitnodigt om nog een keer het aanbod te bekijken (dit kan trouwens ook in je e-mailmarketing, een bonustip...). Het is onmisbaar als je geen geld wilt wilt laten liggen en juist wilt verdienen met je online marketing. En ik begrijp dat het uitgeven van euro's aan een advertentiecampagne pijn kunnen doen, maar je verdient ze terug als je slim inspeelt op de verkoopsignalen die klanten je geven.

 

En? Geld gevonden?

Mooi, dan als de wiedeweerga dit inzetten en je bankrekening spekken. Ook voor jou liggen er kansen als je het online spelletje speelt.

Online ondernemen vraagt iets van je en daar moeten jij en je bedrijf voor ingericht worden. Zodat je grip krijgt op je groei.

Natuurlijk ben ik super nieuwsgierig hoe dit bij jou is.
Pak jij kansen of is je bankrekening leeg?
Wat doet dit met je?

Succesvol online geld verdienen is inspringen op signalen. Is kansen zien en het online systeem volledig inzetten. Maar is vooral de uitdaging om géén geld laten liggen als de kansen er zijn.

Zit je hierin vast? Wil jij samen dit aanpakken?
Doe een GRATIS marketingcheck, want ik zie zo waar jouw vastloper zit.